Caroline Nierkens, huisarts in Hoog Keppel.
Caroline Nierkens, huisarts in Hoog Keppel. (Foto: Piet Meijer)

Digitale uitwisseling van uw medische gegevens

Regio - Als u bij een arts of apotheek komt, wilt u goed geholpen worden. Ook 's avonds, 's nachts en in het weekend bij de huisartsenpost of de dienstapotheek. Maar de zorgverleners daar kennen u en uw gezondheidssituatie niet. Daarom hebben zij actuele informatie over uw gezondheid nodig. Digitale uitwisseling van uw medische gegevens zorgt daarvoor. Zo krijgt u altijd de juiste zorg. Maar dat kan alleen met uw toestemming.
Gedurende de actieweek van 28 november tot 2 december wordt er extra aandacht gegeven aan het belang van het digitaal uitwisselen van medisch gegevens zodat zorgverleners betere zorg kunnen verlenen op de huisartsenpost. 33 % van de inwoners ging u al voor en heeft reeds toestemming verleend.
Toestemming regelen?
U regelt uw toestemming mondeling of schriftelijk bij uw huisarts en apotheker. Online kan dit op www.volgjezorg.nl. Om online toestemming te regelen heeft uDigiD met sms functie nodig.
Meer weten over het regelen van toestemming?
Vraag het aan uw huisarts of apotheker. Of lees er meer over in de folder 'Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP)' op de website www.volgjezorg.nl

Meer berichten