Minecraft
Minecraft (Foto: BWA)

Minecraft-XL Bouwwedstrijd

Doetinchem - Op donderdag 3 januari kunnen alle Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft Bouwwedstrijd in ’t Brewinc in Doetinchem.

Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar worden uitgedaagd om een bouwopdracht uit te voeren. In teams van vijf ga je de uitdaging aan. Er staat een laptop met het spel erop voor je klaar, je hoeft dus niets van thuis mee te nemen. Het winnende team van elke ronde krijgt een felbegeerde legobokaal.

In totaal kunnen 120 spelers deelnemen: 60 in de ochtendgroep van 10.30 tot 13.00 uur en 60 in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur.

Aanmelden kan via biebnieuws.nl. Meedoen kost 15 euro, inclusief leenlaptop met spel. Ben je lid van de bibliotheek dan betaal je 12,50 euro. Lid worden van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar.

Je kunt je als Minecraft-speler individueel opgeven. Kom je met je eigen vrienden? Meld je dan op 3 januari bij binnenkomst samen aan. Kom je alleen? Dan delen we je in een groepje in. Misschien ontmoet je zo wel je nieuwe gamevrienden. De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment, voorbereiden is dus niet mogelijk. Je kunt meedoen aan de ochtend- of de middageditie. Zorg er dus voor dat je het juiste ticket koopt. Bij beide wedstrijden is de bouwopdracht hetzelfde.

Minecraft is een onder jongeren immens populair spel waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout enz. je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren bouwen er mee. Het is leuk om te doen, maar ook heel educatief. Het spel stimuleert de creativiteit en verbetert de schoolprestaties.

Bibliotheek West-Achterhoek organiseert Minecraft samen met het Medialab van de bibliotheek Eemland.

Meer berichten