Food voor de klas.
Food voor de klas. (Foto: PR)

Rabobank geeft gastlessen om voedselverspilling tegen te gaan

Doetinchem - De afgelopen 3 weken heeft Rabobank Graafschap 28 gastlessen (groep 6,7 en 8) gegeven op 9 basisscholen in het werkgebied.
Het thema was voedselverspilling. Rabobank Graafschap doet meer dan alleen bankzaken. Zij zetten zich in voor een betere wereld en leveren een bijdrage om voedselverspilling te verminderen. Zij vinden het belangrijk om kinderen hiervan bewust te maken en daarom hebben zij gastlessen verzorgd op basisscholen.
Rabobank Graafschap heeft de kinderen verteld dat een derde van ons voedsel verspild wordt en dat hiervan bijna de helft groente en fruit is. In Nederland verspillen wij alleen al per persoon gemiddeld bijna 50 kilo per jaar. Daarnaast zijn de kinderen geïnformeerd over de redenen waarom wij voedsel verspillen en over tips om minder voedsel te verspillen. Tot slot weten ze nu ook dat een kromme kommer ook gewoon te eten is.

Voorts werd er een quiz gedaan en een smaakproef. De leerlingen probeerden hun smaaksensatie te omschrijven en werden uitgedaagd om goed te proeven. Ze kregen de smaken zoet, zuur, bitter en zout om te proeven. Tot slot een smaakfeest waarin gezamenlijk een lunch werd gemaakt en genuttigd. De kinderen hebben zelf fruitspiesjes, sandwiches en smoothies gemaakt en samen opgegeten.

Al met al een geslaagd project met veel enthousiasme.

Meer berichten