Willie Dominicus (links) en chauffeur Ibo Stamhuis. (foto: Roel Kleinpenning)
Willie Dominicus (links) en chauffeur Ibo Stamhuis. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ruim 10 jaar Technieklokaal Doetinchem Bronckhorst

door Hans Hissink

Ieder jaar weten de scholen het Technieklokaal te vinden. De 2300 leerlingen komen ieder vier dagdelen de technieklessen volgen. Zij maken in totaal ruim 9000 werkstukken. "De lessen zijn volgeboekt, we hebben nog geen last van krimp."

DOETINCHEM – Technieklokaal Doetinchem Bronckhorst verzorgt op dit moment technieklessen voor ongeveer 80 groepen van 50 bassisscholen. De leerlingen komen van scholen uit de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst en Doesburg.

Willy Dominicus is vanaf het begin betrokken geweest bij het Technieklokaal. Samen met André Bijenhof is hij coördinator van de technieklessen in het Metzo College. "In oktober 2008 ben ik samen met Joop Brugman betrokken geweest bij het opstarten van het Technieklokaal. Er is in al die jaren veel veranderd. We begonnen met vier vrijwilligers. Nu zijn er rond de 70 vrijwilligers betrokken bij de technieklessen en hebben we een bus rijden voor leerlingenvervoer naar de twee locaties in Doetinchem."

"Al jaren zitten we nagenoeg vol. Afgelopen schooljaar hebben we een pilot ontwerpend leren voor groep 5 en 6 gehad. Zij mogen zelf iets ontwerpen en vervolgens zelf gaan maken. Dat is voor ons veel intensiever dan dat wij een aantal dingen bedenken die gemaakt kunnen worden," zegt Dominicus, die de planning verzorgt voor de technieklessen.

De 70 vrijwilligers ondersteunen de leerlingen één of meerdere dagdelen per week in het technieklokaal of zijn beschikbaar als buschauffeur op de eigen 'stadsbus'. Eén van de buschauffeurs is Ibo Stamhuis uit Warnsveld. Hij brengt al ruim drie jaar leerlingen van hun school naar één van de twee locaties van het Technieklokaal, het Metzo College en het Techniek Praktijkcentrum aan de Ambachtsstraat in Doetinchem. "Ik wilde meer doen met mijn groot rijbewijs. Mijn dochter is onderwijzeres op een school in Zelhem en zij attendeerde mij op het Technieklokaal. Daar werden buschauffeurs gezocht die op vrijwillige basis leerlingen wilden vervoeren. Dit doe ik nu een aantal jaren op een vaste dag. Het is ontzettend leuk werk. Je komt met de bus op de meest vreemde plekken. Ik wordt vrolijk van het enthousiasme van de kinderen. Als je rijden kan en mag dan is dit een leuke aanvulling." vertelt Stamhuis enthousiast.

technieklokaaldb.nl

Meer berichten