Foto: Roel Kleinpenning

'Ik doe dit voor mijn vriendin Joyce'

door Hans Hissink

Wandelend de Alp d'Huez op

Alpe d'HuZes is een uniek sportief evenement dat ieder jaar in juni plaats vindt. Volgend jaar wandelt Nicole Vriezen voor het eerst mee onder het motto 'opgeven is geen optie'. "Ik doe het voor mijn vriendin Joyce die zo gevochten heeft tegen die vreselijke ziekte."

DOETINCHEM – Tijdens Alpe d'Huzes wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers maximaal zes keer fietsend, hardlopend, of wandelend de 21 bochten van de Alpe d'Huez.

Nicole Vriezen verloor in juni haar vriendin Joyce door kanker. "Zij was erg ziek. 21 juni zou zij gaan trouwen. Eind mei vertelde de behandelend arts dat niet zeker was dat zij die datum nog zou halen. Schokkend als je dat hoort. 16 juni is zij overleden. Op de dag dat zij zou gaan trouwen hebben we afscheid genomen van Joyce en 22 juni is zij gecremeerd. Joyce had twee dochters van 8 en 13 jaar. Voor haar overlijden is zij getrouwd met Bas. De trouwambtenaar is aan huis geweest."

Nicole wil de Alp d'Huez drie keer bewandelen. Zij kende de berg niet en schrok van de 14 kilometer en de 21 bochten. "Ik had gezegd dat ik dit wilde doen voordat ik wist waar ik aan zou beginnen. Maar ik doe het voor Joyce, die ik zo'n 16 jaar kende voor zij overleed. Zij heeft zó gevochten tegen de ziekte en verdiende het om schoon te blijven. Tijdens de ziekte was Joyce altijd positief en zeurde zij nooit."

Op allerlei manieren probeert Nicole Vriezen geld in te zamelen. "Op verschillende plekken in Doetinchem en omgeving staan collectedoosjes die gemaakt en gesponsord zijn door M&J Design. Bij Jamin en Bakkerij Kaspers, maar ook bij café De Veemarkt. ProSport Healthcenter organiseert zelfs een event waarbij de opbrengst volledig gedoneerd wordt." Landal Stroombroek-Palestra, Topwheels, De Woonnkamer, Lex Groenten en Fruit, Profone en Byou4You hebben zich als hoofdsponsor gemeld bij Nicole, die nog op zoek is naar shirtsponsors. "Op dit moment is alleen Gringo's shirtsponsor. Het lijkt me zo mooi om met namen van Doetinchemse bedrijven op mijn shirt die berg op te wandelen. Ik wil daarmee Doetinchem promoten en laten zien dat zij meehelpen de ziekte te bestrijden."

Het streefbedrag dat Nicole wil binnenhalen is 3.500 euro. "Bijna iedereen is in zijn of haar omgeving wel eens in aanraking geweest met deze vreselijke ziekte. Hopelijk willen zoveel mogelijk mensen en bedrijven bijdragen."
Het evenement vindt volgend jaar plaats van 2 juni tot en met 8 juni. Donderdag 6 juni gaat Nicole Vriezen wandelend de berg op. "Hopelijk met zoveel mogelijk sponsors op mijn shirt. Het wordt een lastige dag, maar ik doe het voor Joyce." Doneren kan via de website. Hier kan ook informatie aangevraagd worden.

opgevenisgeenoptie.nl

Meer berichten