Scène uit 'Judas'.
Scène uit 'Judas'. (Foto: Bob Bronshoff)

Avondvullend programma over de familie Holleeder in Amphion

Doetinchem - In 2016 schrijft Astrid Holleeder, de zus van Willem Holleeder, haar verhaal op. Het verhaal wordt als boek uitgebracht, genaamd Judas. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt. Judas is nu ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op 5 en 6 december is de voorstelling in Schouwburg Amphion te zien.

Voorbeschouwing
Voorafgaand aan de voorstelling krijgt de bezoeker unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Ontvangst om 19.15 uur in De Gelderlander Zaal. Het voorprogramma duur ongeveer 30 minuten.

Theatervoorstelling
Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe de vrouwen gebukt gaan onder de agressie van Willem Holleeder en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

Nabeschouwing
Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over de beleving na te praten. Dit naprogramma vindt plaats in de zaal en duurt ongeveer 20 minuten.

Tickets kosten €32,50 en  zijn via www.amphion.nl te bestellen en via de kassa (0314-376000). De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 14.00 uur tot 14.00 uur.
 

Meer berichten