Prins van Umdraeyers. (foto: Robert Biesen)
Prins van Umdraeyers. (foto: Robert Biesen)

Twaalfde Leutekumse Galazitting in Amphion

Doetinchem – In Schouwburg Amphion in Doetinchem vindt zaterdag 12 januari voor de twaalfde keer de Leutekumse Galazitting plaats. Onderdeel van deze avond vol topentertainment is de presentatie van de nieuwe Hoogheid van carnavalsvereniging De Umdraeyers, tevens Stadsprins van Leutekum.

Het is inmiddels een traditie: de Leutekumse Galazitting in Schouwburg Amphion op de tweede zaterdag van januari. Een initiatief van de Stichting Carnaval Leutekum en carnavalsvereniging De Umdraeyers.

(Inter)nationale topacts
Nationale en internationale topacts verschijnen deze avond op het podium van het theater, dat meerdere malen is uitgeroepen tot beste van het jaar. Roel van Velzen, dj Jean, Glennis Grace, Davina Michelle, Anita Meyer en André Hazes, ze hebben allen al eens opgetreden op deze bijzondere avond.

Presentatie nieuwe Stadsprins
Onderdeel van het programma is de presentatie van de 41e Prins van De Umdraeyers en tevens Stadsprins van Leutekum. De nieuwe Hoogheid zal de carnavalisten voorgaan tijdens carnaval 2019, van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 maart.

Kaartverkoop
Kaarten voor dit bijzondere evenement zijn enkel online te bestellen via de website Leutekum.nl. De verkoop start op vrijdag 28 december.

Over Stichting Carnaval Leutekum
Stichting Carnaval Leutekum organiseert de jaarlijkse Leutekumse Galazitting en is verantwoordelijk voor de Spiegeltent, die tijdens de carnavalsdagen in het centrum van de stad staat. Veel van de activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met de Doetinchemse horeca.

Over carnavalsvereniging De Umdraeyers
Carnavalsvereniging De Umdraeyers levert jaarlijks de Stadsprins van Leutekum, zoals Doetinchem tijdens carnaval heet. De presentatie van de nieuwe Hoogheid is onderdeel van de Leutekumse Galazitting. In 2019 wordt voor de 41e keer een nieuwe Prins gepresenteerd.
 

Meer berichten