Digihulp themabijeenkomsten


In januari zijn er weer wekelijkse digitale themabijeenkomsten in de bibliotheek vestigingen. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in een informele sfeer elkaar helpen met de digitale vraagstukken die horen bij het thema v.d. week. Ook als u geen vragen heeft maar tips en trucs wilt delen met anderen bent u van harte welkom. In januari zijn de thema's Online bibliotheek: Wat krijgt u nog meer bij uw bibliotheekabonnement en Mijn bibliotheek en het gebruik van de Iguana-app onderwerp van gesprek. De bijeenkomsten zijn gratis, u hoeft alleen uw eigen Laptop met e-reader, of tablet of smartphone mee te nemen. Wij zorgen voor de koffie/thee. U bent welkom in bibliotheek Doetinchem iedere vrijdagmorgen van 10.30-12.30, in bibliotheek Doesburg iedere dinsdagmorgen van 10.30-12.30, bibliotheek Hengelo iedere dinsdagmiddag van 14.30-16.30, bibliotheek Zelhem iedere maandagmiddag van 14.30-16.30 en in bibliotheek Vorden iedere donderdagmiddag van 14.30-16.30 uur.
Info themabijeenkomsten:
Online bibliotheek: Week 2 en week 4.
Bent u lid van de bibliotheek en wilt u weten wat u naast het lenen van boeken en DVD's nog meer kunt met uw abonnement dan is deze themabijeenkomst iets voor u. We gaan het hebben over het lenen en downloaden van E-books. Hoe gaat dat in zijn werk en wat kunt u doen als het even niet lukt. We gaan het hebben over de Luisterbieb, welke boeken kunt u hier lenen en wat hebt u er voor nodig.
Mijn bibliotheek en bibliotheek App: Week 3 en week 5.
Bent u lid van de bibliotheek dan kunt u via de website boeken reserveren en verlengen. U moet daarvoor wel eerst inloggen met uw gegevens. I.v.m. de nieuwe privacywetgeving zijn de regels aangescherpt. Lukt het u niet om in te loggen of heeft u dit nog nooit gedaan omdat u dit moeilijk vindt dan is deze themabijeenkomst iets voor u. Ook besteden wij aandacht aan de bibliotheek App. Deze App is ontwikkeld voor uw smartphone of tablet. Naast eenvoudig verlengen en reserveren is er ook de mogelijkheid om via 'scan ISBN-code', bijvoorbeeld in de boekhandel, een boek te scannen en zo bekijken of uw bibliotheek dit boek ook uitleent.
Ook voor andere vragen op digitaal gebied kunt u terecht bij deze bijeenkomst.

Meer berichten