Stijn en Anas zijn vrienden geworden door Meet&Connect van Present Doetinchem
Stijn en Anas zijn vrienden geworden door Meet&Connect van Present Doetinchem (Foto: Present Doetinchem)

Gezocht: vrienden voor vluchtelingen

Doetinchem - Voor haar project Meet&Connect is Present op zoek naar Doetinchemse mannen die vrienden willen worden met nieuwkomers in Doetinchem. Veel nieuwkomers hebben huis en haard achter zich gelaten en willen graag vriendschap sluiten met een Doetinchemmer. Om samen te sporten, te koken en/of te eten, en al doende de Nederlandse taal beter leren spreken. Heb jij éénn uur per twee weken de tijd en wil je graag vrienden worden met een nieuwkomer om op die manier bij te dragen aan zijn participatie en integratie in Doetinchem, meld je dan nu aan.

Meet&Connect koppelt Doetinchemmers voor de periode van één jaar aan Doetinchemse statushouders. In dit jaar spreek je met elkaar af, onderneem je activiteiten en deel je je leven met elkaar op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Present laat je daarbij niet aan je lot over en biedt begeleiding en ondersteuning.

Stijn en Anas
Stijn en Anas zijn sinds kort via Meet&Connect aan elkaar gekoppeld. Super om te horen en zien dat ze nu samen hardlopen, wandelen, koken, lekker eten en erop uittrekken om te ontdekken hoe leuk de Achterhoek is.

Stijn: ‘Ik ben ivm met mijn werk recent naar Doetinchem verhuisd, dus ben ook een ‘nieuwkomer’. Ik heb een aantal mensen leren kennen die hier al langer wonen. Dit heeft echter tot weinig contact geleid, hun sociale levens zijn reeds gevuld. Andere nieuwkomers zijn net als ik enthousiast om de stad en de natuur eromheen te leren kennen. Ik verbreed graag mijn horizon door met mensen uit een andere cultuur om te gaan. Ook ervaar ik de Arabische cultuur als zeer beleefd en gastvrij. Hierdoor voel ik me op mijn gemak, buiten en bij mensen thuis’.

Vriendschap
“Het contact brengt me naast een nieuwe vriendschap een aanvullende kijk op het leven. Het helpt me om vastgeroeste opvattingen te relativeren. Hierdoor ben ik flexibeler en meer ontspannen. Door contact met een nieuwe Doetinchemmer creëer je een bijzondere vriendschap en daag je jezelf uit om een ruimdenkender en vrijer mens te zijn.”

Bij Meet&Connect zijn nog wel tien mannelijke nieuwkomers bekend, die graag vrienden willen worden met een Doetinchemmer. Lijkt het jou ook leuk om vriendschap te sluiten en samen met een nieuwkomer dingen te ondernemen, meld je dan aan bij Carlijn Wiltink van Meet&Connect, carlijnwiltink@presentdoetinchem.nl. Op de site van Present, www.presentdoetinchem.nl vind je meer informatie over Meet&Connect en andere projecten van Present.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden