Foto: PR

Protestantse Gemeente hijst de regenboogvlag

DOETINCHEM - De Protestantse Gemeente Doetinchem is een kerk voor iedereen, staat voor liefde in al haar veelkleurigheid en heeft daarom met ontzetting kennis genomen van de 'Nashville-verklaring'. In deze verklaring spreken zo'n 250 predikanten zich uit tegen homoseksualiteit en transseksualiteit. Al sinds jaar en dag maken homo's en lesbiennes zonder onderscheid met hetero's deel uit van de gemeente. Ieder stel dat trouwt, kan in de kerk de zegen ontvangen.
De Protestantse Gemeente Doetinchem wil Jezus navolgen in zijn liefde voor iedereen. Hij werd vooral kwaad als er mensen buitengesloten werden, niet als mensen mee wilden doen in zijn beweging van liefde. De Protestantse Gemeente Doetinchem wil een veilige kerk zijn voor iedereen, dus ook voor LHBT'ers. Ds. Ina Veldhuizen, samenlevend met haar vriendin, bevestigt dit: "In de beroepingsprocedure (het sollicitatieproces in de kerk) vormde mijn relatie nauwelijks een overweging voor de commissie. De enige overweging die ik hoorde, was dat mijn homoseksualiteit een voordeel zou kunnen zijn in de vertegenwoordiging van de veelkleurige liefde in deze gemeente. Ik ervaar deze gemeente in dit opzicht als erg veilig." 
Voor wie behoefte heeft aan een gesprek: de predikanten van de Protestantse Gemeente Doetinchem zijn altijd hiertoe bereid. www.pg-doetinchem.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden