St. Martinuskerk Gaanderen is Hartveilig


Willy Bergervoet, Stefan Ketelaar en Rene Bouwmeister bij het AED-apparaat dat aan de St. Martinuskerk is bevestigd
Willy Bergervoet, Stefan Ketelaar en Rene Bouwmeister bij het AED-apparaat dat aan de St. Martinuskerk is bevestigd (Foto: Riekie Ketelaar)

St. Martinuskerk Gaanderen is Hartveilig

Gaanderen - Marieke Bluemer en Riekie Ketelaar uit Gaanderen hebben zich samen met de locatieraad en een aantal vrijwilligers van de St. Augustinus – Martinusgeloofsgemeenschap, hard gemaakt voor een AED-apparaat in de directe omgeving van de St. Martinuskerk.

Wat is eigenlijk een AED? Een AED is een apparaat dat het hartritme kan herstellen na een hartstilstand. Het is heel belangrijk dat er een AED in de buurt is want bij een hartstilstand telt elke seconde. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Een AED bij de kerk kan ervoor zorgen dat zo’n driehonderd huishoudens sneller bij een AED kunnen komen dan nu het geval is. Ook de bezoekers aan kerkdiensten of andere activiteiten in de kerk hebben toegang tot de AED.

Alle buurtbewoners en dorpsgenoten zijn van harte uitgenodigd om op zondag 10 februari de Inspiratieviering om 10.30 uur mee te vieren en daarna bij te praten met een kopje koffie of thee. Iedereen krijgt dan informatie over het AED-apparaat en men kan zich opgeven voor een reanimatiecursus. "Het past bij onze zorgzame gemeenschap dat steeds meer mensen ‘burgerhulpverlener’ worden."

Meer berichten