De bibliotheek een plek waar je naast boeken lenen ook dingen kunt leren.
De bibliotheek een plek waar je naast boeken lenen ook dingen kunt leren. (Foto: Lekker Doetinchem)

Lekker cultuur snuiven: januari cultuurmaand in Doetinchem

Doetinchem - Lekker. Doetinchem trapt het jaar af met het thema 'Lekker cultuur snuiven' in januari. Diverse culturele instellingen staan in de schijnwerpers met verrassende voorstellingen en exposities. Cultuur snuiven voor jong en oud: ontdek en ervaar wat Doetinchem te bieden heeft. 

Van een cultureel kijkje backstage tot nieuwe exposities
De cultuurmaand is in het leven geroepen om te laten zien en ervaren hoe afwisselend en verrassend het culturele aanbod in Doetinchem is. Onderdeel van de cultuurmaand in januari 2019 is de realisatie van acht cultuurvideo's waarbij kijkers op videotour meegenomen worden langs het veelzijdige aanbod van de culturele instellingen. Zo wordt onder andere een backstage kijkje genomen bij schouwburg Amphion en ontdekken we de bibliotheek West-Achterhoek als plek waar je naast boeken lenen ook dingen kunt leren. 

Januari cultuurmaand 2019
Lekker. Doetinchem presenteert de januari cultuurmaand nu voor het tweede jaar. Bij de cultuurmaand 2019 zijn de volgende culturele instellingen aangesloten: Stadsmuseum Doetinchem, Schouwburg Amphion, Gruitpoort, Vue Doetinchem, Muziekschool Oost-Gelderland, Bibliotheek West-Achterhoek, Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum, Stichting Gilde Doetinchem. Om inwoners en bezoekers van de binnenstad te laten kennismaken met de culturele instellingen in Doetinchem, wordt in januari een gezamenlijke cultuurflyer uitgegeven met daarin vouchers voor een extraatje of voordeel op de entrée. De cultuurvouchers zijn verkrijgbaar bij diverse winkels in de binnenstad en bij de deelnemende culturele organisaties en VVV.
Tickets voor een voorstelling of expositie zijn bij de organisaties zelf te koop. 

Het overzicht van alle culturele instellingen in Doetinchem en video's zijn te vinden via www.lkkrdoetinchem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden