Vignet Gezonde School voor OBS Hagen

Doetinchem - Openbare Basisschool Hagen, afgekort OBS Hagen, heeft onlangs het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Door het behalen van het vignet laat OBS Hagen zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria en mag zich de komende drie jaar Gezonde School noemen. OBS Hagen is trots op dit behaalde resultaat!
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. OBS Hagen is gelegen in de wijk Noord in Doetinchem, waar de gemeente actief is met de aanpak 'Jongeren op Gezond Gewicht'. Gezonde scholen is een onderdeel van deze aanpak.
Met ondersteuning van Sportservice Doetinchem en GGD Noord-en Oost-Gelderland heeft OBS Hagen de afgelopen tijd speciale aandacht gevestigd op het thema voeding. De school heeft onder andere een gezond 10-uurtje geïntroduceerd, wat betekent dat er tijdens de 10 uur pauze alleen groente en fruit gegeten mag worden. Ook water drinken is de standaard op school. Alle leerlingen hebben een eigen, stoere bidon ontvangen. Dat maakt het water drinken leuker en makkelijker! Het vignet Gezonde School is een bekroning op de gezonde maatregelen die de school heeft doorgevoerd.
Vrijdag 18 januari om 13:00 uur vindt de uitreiking van het vignet aan OBS Hagen plaats op het schoolplein aldaar. De uitreiking wordt gedaan door wethouder Maureen Sluiter. Kinderen, ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden