Acteur Jantine, filmregisseur Jorn en acteur Jan.
Acteur Jantine, filmregisseur Jorn en acteur Jan. (Foto: )

Eerste Elver speelfilm was een groot succes

Doetinchem - Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover; de eerste Elver speelfilm ging in première. Een speelfilm van ongeveer 20 minuten metpolitieagenten, een boef enmuziekband High 5.Zaterdag 12 januari ging de film voor genodigden in première bij de Gruitpoort in Doetinchem. Zondag kregen bewoners van Elver de kans de film te bekijken. Als echte sterren werden de 11 acteurs opgehaald met een limousine, waar ze vervolgens over de rode loper mochten lopen. 

"Wauw, dacht ik toen ik mezelf terug zag," zegt acteur Steven. Hij vond het dan ook niet moeilijk om te acteren. Aan het gegiechel in de zaal merkte je direct dat de film een succes was. Er zit ontzettend veel humor in de film, de talenten van bewoners komengoed tot z'n recht en je kan zien dat het script samen met bewoners geschreven is. De rollen kloppen bij de acteurs. Filmregisseur Jorn Snelting: "Iemand die het leuk vindt om te zingen geef je een andere rol dan iemand die juist geïnteresseerd is in politie en zich daarfijn bij voelt. Dat maakt dat het echt 'hun' film is.

Acteur Jan: "ik was de strenge commissaris. De agenten moesten de boef heel snel vinden. Dat moest gewoon gebeuren, anders kon de film niet doorgaan."Grapjas en acteur Jeroen was één van de twee politieagenten in de film. "Het rijden in een echte politieauto was mooi!" Na afloop van de première kregen alle acteurs een groot applaus en als bedankje een mooie bos bloemen. Jantine, de zangeres van de band: "Ik vond de film heel erg leuk. Vooral het zingen, want ik hou van zingen. Voor Hollywood ben ik nog niet gevraagd, dat zou ik wel graag willen."

Vervolg?
Op de vraag of er nog een vervolg komt blijft het antwoord schuldig. Jorn: "Wie weet komt er een nog een vervolg. Dat kan goed. Aan het enthousiasme van de acteurs en mij ligt het niet!"

HandicapNL
Begin 2018 heeft Jorn samen methet teamVrije Tijd het idee van een eigen speelfilm ingediend bij HandicapNL. Zij ondersteunen projecten die mensen met een beperking leren om zelf regie te nemen. In het voorjaar van 2018 kwam het goede nieuws: het maken van de speelfilm met bewoners was akkoord! Dankzij de financiële bijdrage kon de speelfilm gerealiseerd worden.

Jorn: "Het is leuk om te zien hoe de bewoners groeien. In het begin is het onwennig. Inmiddels zijn ze een hechte groep die een sterke band heeft. Ze zijn ontzettend puur, open en oprecht. Als ze het niet leuk vinden dan hoor je het ook."

Meer berichten