Fabulous Fifteen.
Fabulous Fifteen. (Foto: PR Amphion)

Vijf upcoming bands in eerste voorronde 2019

Doetinchem - Dinsdag 5 februari vindt eerste voorronde plaats van Amphion Open 2019. Vijf bands strijden voor een plek in de finale in september.

Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt op het professionele podium van Schouwburg Amphion. De avond begint om 20.00 uur en kaarten kosten 12,50 euro.

De vijf acts zijn:

Fabulous Fif-Teen (pop theaterconcert uit Beltrum). Een podium gevuld met vijftien zangeressen, een vierkoppige band en héél veel muzikale energie, dat is Fif-teen! 15 meiden rocken, dansen en grooven over het podium en spelen muziek van o.a. Bruno Mars, Nirvana, Bon Jovi en Beyoncé.

Chemical Clouds (pop/rock theaterconcert uit Hengelo). De formatie bestaat uit drummer Jeppe (13), gitarist/zanger Jesse (19) en bassist Sjoerd (19). Ze zijn bezig met eigen nummers maar doen nu nog voornamelijk covers in het genre pop/rock, zoals The Black Keys, Two Door Cinema Club en Nothing but thieves.

The Alternative (indie/rock theaterconcert uit Doetinchem). De band 'The Alternative' is in 2018 opgericht en bestaat uit zanger Melvin van Huet Lindeman, gitarist Efraïm Salari, bassist Timo de Lange en drummer Martijn van Driel. Bands die voor hen een inspiratie vormen zijn onder meer The National, Editors, Radiohead en Incubus.

Steve Nippels (akoestisch theaterconcert uit Drempt). Drie jaar geleden begon de muziKALE reis van Jeroen, Richard, Rob & Dennis. Een beetje bekend werden ze door hun performance in 2016 bij het televisieprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland.

Siberia (chill/rock theaterconcert uit Arnhem). In het najaar van 2011 begon een muzikale samenwerking in een ijskoude en tochtige loods in de omgeving van Arnhem. Na vele jamsessies en uitbreiding van de groep ontstond uiteindelijk Siberia: pakkende chill/rock vol eigenwijze gitaren, stuwende ritmes en verhalende teksten. Voor de show, in de pauze en tijdens de borrel is er muziek van dj-school Doetinchem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden