Vignet Gezonde School voor OBS Hagen


De officiële handeling.
De officiële handeling. (Foto: PR)

Vignet Gezonde School voor OBS Hagen

Doetinchem - Openbare Basisschool Hagen, afgekort OBS Hagen, heeft vrijdag 18 januari het vignet Gezonde School officieel mogen ontvangen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Door het behalen van het vignet laat OBS Hagen zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria en mag zich de komende drie jaar Gezonde School noemen. De hele dag stond in het teken van deze heugelijke gebeurtenis.
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. OBS Hagen is gelegen in de wijk Noord in Doetinchem, waar de gemeente actief is met de aanpak 'Jongeren op Gezond Gewicht'. Gezonde scholen is een onderdeel van deze aanpak.
In het kader van de uitreiking van het vignet Gezonde School organiseerde Sportservice Doetinchem een sportieve ochtend. Met leuke beweegactiviteiten door de school, over het schoolplein en in de gymzaal kwam er een feestelijke stemming op gang.
Om 13:00 uur was het dan zo ver: de uitreiking van het vignet Gezonde School. Eerst werd er sfeer gemaakt met een dansact, waarna wethouder Sluiter samen met de directeur van OBS Hagen, Michel Raddatz, het vignet mocht onthullen.
Aan het einde van de uitreiking was er nog een verrassing. Om de school te stimuleren aan het thema Voeding te blijven werken, heeft Sportservice Doetinchem een moestuin cadeau aangeboden. Dan kunnen de kinderen straks ook hun eigen groente verbouwen. Dat is niet alleen gezond, maar ook ontzettend leuk en leerzaam!

Meer berichten