Tevreden cliënten in de wijkverpleging


Wijkverpleegkundigen met cliënten
Wijkverpleegkundigen met cliënten (Foto: Jeroen Garritsen)

Tevreden cliënten in de wijkverpleging

Doetinchem - In het najaar heeft Markenheem samen met 14 andere organisaties meegedaan aan een pilot rondom het meten van cliëntenervaringen in de wijkverpleging genaamd PREM’s. Dit staat voor Patiënt Reported Experience Measures en heeft als doel in kaart te brengen waar de cliënt tevreden over is en waar zorg verbeterd kan worden. Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst die op meerdere manieren is afgenomen. Ook werden er vragenlijsten
afgenomen door onze wijkverpleegkundigen. Deze methodiek heeft onze voorkeur omdat de zorg dan direct kan worden aangepast op basis van de uitkomsten van een gesprek met de vragenlijst.
"Uit de rapportage blijkt dat cliënten aangeven niet altijd een vaste zorgmedewerker te zien op de zorgmomenten. Ook de cliënten ervaren aan den lijve de tekorten van het personeel in de zorg. Daarnaast kunnen we onze cliënten niet altijd zorg bieden op hun wenstijd, ook dat zien we terug in de uitkomsten. Gelukkig beoordelen cliënten onze bejegening, de gezamenlijke besluitvorming onze deskundigheid en onze brede blik op zorg heel positief. Zo scoren we een 8,4 op deskundigheid en een 8,7 op bejegening!"

Meer berichten