Pim van Arkel
Pim van Arkel (Foto: Anita van Arkel)

Preek van de Leek

Pim van Arkel houdt Preek van de Leek

Zondagmiddag 3 februari zal Pim van Arkel in de Catharinakerk in Doetinchem (s)preken over zijn ervaringen, opgedaan in diverse landen en culturen. Hij zal zijn verhaal ondersteunen met beelden van eigen kunstwerken en in samenspraak met Elske te Lindert, sopraan en organist/pianist, zal ook prachtige muziek bijdragen aan het verduidelijken van het verhaal dat hij wil vertellen.

Pim van Arkel woont sinds 1985 in Doetinchem. Tot 2000 was hij directeur van de GGD Regio Achterhoek. Daarvoor was hij werkzaam als arts in Tanzania en medewerker aan de Universiteit van Maastricht. Na de GGD is hij als consulent betrokken geweest bij diverse projecten op het gebied van Public Health en onderwijs in binnen- en buitenland.

Sinds 2007 is hij in de kunst verzeild geraakt, werd lid van het kunstcentrum Het WEB, en is sinds die tijd een trouwe deelnemer aan de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo. Hij heeft meegedaan aan het project “Passie op de Kruisberg” en aan verschillende exposities in de Catharinakerk.

De bijeenkomst begint om 16.00u. Ds. Henk Makkinga is gastheer.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje.

De Preek van de Leek is een initiatief van de?werkgroep ‘vieringen’. De Preek van de Leek is eenmaal in het najaar en eenmaal in het voorjaar te horen in de Catharinakerk horen.

Meer berichten