Downkern Doetinchem viert Downsyndroomdag met Warboel

Doetinchem - De Downkern Doetinchem viert op zaterdag 16 maart Wereld Downsyndroomdag en organiseert een familiedag voor kinderen van alle leeftijden met het syndroom van Down, hun broer(s) en zus(sen), ouders en andere familieleden. 

Op 21 maart wordt deze dag wereldwijd gevierd en sinds een aantal jaren viert de Downkern in Doetinchem dit feestje ook mee. En dat is altijd een groot succes. De familiedag zal in het teken staan van muziek. Kinderen met Downsyndroom kunnen samen met hun familieleden op interactieve manier deelnemen aan de spetterende voorstelling van Warboel, VUUR, die speciaal voor deze dag aangepast zal zijn aan de doelgroep. 

"We proberen de kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes een paar gezellige uurtjes te bezorgen in een veilige, voor hen geschikte omgeving", zegt Wouter Bongers, kernouder van het eerste uur. "Het programma moet goed passen bij onze doelgroep, zo waren in het verleden circus Zanzare aanwezig, werd samen Kunst gemaakt en hebben we Special Olympics voor de doelgroep georganiseerd. " De Downkern Doetinchem zoekt steeds vaker de samenwerking op met andere organisaties en instellingen. 

In de voorbereiding hebben we de samenwerking met Warboel en het Graafschap college opgezocht. De mannen van Warboel maken muziek voor, maar vooral met kinderen. Warboel muziekprojecten heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in muzikale interactieve familie- en schoolvoorstellingen en daardoor uitermate geschikt voor de doelgroep. 

"Ik vind het fantastisch om deze nieuwe voorstelling 'Vuur' speciaal voor de kinderen met Downsyndroom en hun familie te presenteren." aldus Sander Berentsen van Warboel. 

Het evenement zal plaats vinden in het hoofdgebouw van de Graafschap College. Naast het beschikbaar stellen van de hoofdlocatie voor deze dag, zullen ook enthousiaste studenten helpen om deze dag tot een succes te laten zijn. De studenten volgen de opleiding tot onderwijsassistent. "Een prachtige gelegenheid voor deze studenten om in de praktijk kennis te maken met onze doelgroep." aldus Wouter Bongers namens de Downkern Doetinchem. 

Voor de organisatie van onze activiteiten is de Downkern volledig afhankelijk van particuliere donaties en sponsorbijdragen. Met uw donatie ondersteunt u de activiteiten en maakt u het mogelijk dat ze deze ook de komende jaren kunnen voortzetten. Downkern Doetinchem is ontzettende blij met elke financiële bijdrage, en gaat zorgvuldig om met elke gift. Dankzij de steun van sponsors en donateurs kunnen ze ervoor blijven zorgen dat ouders met kinderen met Downsyndroom elkaar vinden en de juiste hulp krijgen bij de opvoeding van hun kind. 
    
Voor meer informatie kan je contact opnemen met kernddoetinchem@downsyndroom.nl  of kijk op www.downkerndoetinchem.nl voor meer informatie over Wereld Downsyndroomdag (aanmelden kan nog tot 10 maart 2019) of een van de andere activiteiten.
 

Meer berichten