De Amerikaanse gasten bij IIME
De Amerikaanse gasten bij IIME (Foto: Milton Díaz López (stagiair IIME))

Bezoek uit de Verenigde Staten bij IIME

Doetinchem - Afgelopen vrijdag 8 februari, heeft IIME (Innovatie in Mobiliteit en Energie) uit Doetinchem een groep Amerikaanse gasten ontvangen om hun te informeren over het Europese onderwijssysteem. Er is informatie verschaft over hoe IIME samenwerkt met studenten en innovatieve projecten initieert met partner QConcepts en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen(HAN).

De Amerikaanse gasten

De zestien Amerikaanse gasten behoren tot het Community College Leadership Program van de Ferris State University (FSU) in Michigan. Een doctoraat dat wordt gegeven aan leiders van verschillende community college instellingen uit het hele land. Deze leiders doen mee aan een educatieve reis door Europa.

Het doel van de reis is om kennis op te doen over onderwijssystemen van beroepsopleidingen in andere landen. De laatste jaren heeft de groep China, Rusland en Australië bezocht. Deze keer werd nadruk gelegd op onderwijssystemen in Europa, met als focus Duitsland en Nederland.

Contact met IIME

De Amerikaanse bezoekers zijn in aanraking gekomen met IIME door de Hogeschool Rhein-Waal uit Kleve. Dit kwam mede door Shashank, een student van deze Duitse hogeschool. Hij liep tijdens de vorige periode stage bij IIME. De Hogeschool Rhein-Waal heeft een partnerschap met de State University in Michigan en gaf aan dat IIME een innovatieve aanpak heeft als het gaat om samenwerken met studenten.

De samenwerking tussen de HAN en IIME is uniek, daarom koos de Hogeschool Rhein-Waal om de grens over te gaan. Er werd interesse getoond in de samenwerking tussen IIME en de HAN en de projecten die hier uit voort vloeien.

Het bezoek

Het was gezellig druk bij IIME. Maar liefst zestien Amerikaanse gasten van de FSU en twee Duitse vertegenwoordigers van de Hogeschool Rhein-Waal namen plaats om de presentaties bij te wonen. Er werden twee presentaties gegeven, één over partnerbedrijf QConcepts en het ontstaan van IIME en de andere over de samenwerking met de HAN.

De gasten waren enthousiast en geboeid met de presentaties. Er werden hier en daar vragen gesteld over de besproken onderwerpen. Vervolgens werden de gasten uitgenodigd voor een rondleiding rondom de kantoren en de werkplaats, daar waar de innovaties van de studenten werkelijkheid worden.

Suat

Vietnamese student Suat, stagiair elektrotechniek bij IIME, liet de gasten versteld staan met zijn inspirerende toespraak. Zijn uiterste doel is namelijk om kennis op te doen in Nederland op het gebied van duurzame energie. Zo hoopt hij zijn omgeving in Vietnam te kunnen helpen met de aanwezige problematiek rondom energie. Bij IIME werkt hij aan het HAN Solarboat project om kennis op te doen over duurzame energie.

Hij gaf aan zich meer dan welkom te voelen bij IIME en dat hij dat zeer waardeert. Het is natuurlijk fijn om te weten dat de waardering van beide kanten komt. Suat is een zeer fanatieke en hardwerkende jongen en zal uiteindelijk zeker zijn doelen bereiken!

Er is afscheid genomen van de Amerikaanse gasten met lekkere stroopwafel en drop. Typisch Nederlans dus. IIME wenst haar gasten een fijne reis terug naar de Verenigde Staten. Hopelijk hebben zij veel inspiratie en nieuwe ideeën opgedaan welke toepast kunnen worden in de Verenigde Staten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden