Edwin Striekwold (links) en Richard Janssen. (foto: Roel Kleinpenning)
Edwin Striekwold (links) en Richard Janssen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Team Striekwold doet Alpe d'HuZes

Doetinchem - Edwin Striekwold doet samen met zijn kameraad Richard Janssen en stiefzoon Dominic Bolmeijer mee aan Alpe d'HuZes. Deze zware, maar dankbare klimroute op de fiets vindt jaarlijk in juni plaats om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. 

door Hans Hissink

Edwin Striekwold uit Doetinchem weet waarvoor hij de bekende Franse berg Alpe d'Huez op fietst. "Mijn vader voelde zich vorig jaar al een tijd niet goed. Na onderzoek bleek dat hij kanker had. Die boodschap kreeg hij vlak voor de zomervakantie. Drieënhalve week daarna was hij al overleden. Meer dan 30 jaar heb ik met hem samengewerkt, iedere dag samen een kop koffie gedronken. Tijdens zijn ziekteperiode heb ik hem beloofd dat ik mee zou gaan doen aan de Alpe d'HuZes. Ik doe het echt voor mijn vader, die tevens mijn vriend, maat en collega was."

Striekwold neemt tijdens zijn fietstocht iets mee naar boven. "Samen met mijn vader ging ik altijd de bergen in met de motor. Dat was iets wat wij allebei ontzettend mooi vonden. Op de fiets draag ik as van mijn vader mee naar boven. Op de top van de Alpe d'Hues wordt dat verstrooid in het bijzijn van de hele familie."

Toen Dominic Bolmeijer hoorde van het initiatief besloot hij direct om zijn stiefvader te steunen. "Hij gaf direct aan mee te willen doen voor zijn schoonvader en opa die beiden overleden zijn aan kanker," vertelt Striekwold trots. Ook Richard Janssen fietst mee naar boven Hij traint team Striekwold. "Iedereen komt vroeg of laat in aanraking met kanker. Toen ik hoorde wat Edwin van plan was hoefde ik niet lang na te denken om mee te doen. Samen zijn we druk bezig met de voorbereiding op het evenement. Het wordt niet gemakkelijk. Maar als ik het verschil zie tussen de eerste training en nu, dan komt het goed," zegt Janssen met een knipoog.
Meer Doetinchemmers doen mee aan het evenement in Frankrijk. Zij steunen elkaar. "Nicole Vriezen gaat wandelend de Alpe d'Hues beklimmen, maar moet bij de top weer terug om de berg nog een keer te beklimmen. Wij bieden een scooter aan zodat zij zo snel mogelijk weer beneden is," legt Edwin uit.

Goed doel

Striekwold draagt ieder jaar bij aan een goed doel. Nu is dat het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds), omdat hij gelooft in het doel van Alpe d'HuZes. "Ik doe mee omdat ik geloof dat wij met ons allen kunnen samenwerken aan een wereld waarin je niet meer hoeft te overlijden aan kanker."

Bij verkeersschool Striekwold zijn allerlei leuke dingen te doen tijdens de benefietdag op zaterdag 20 april. Bezoekers kunnen die dag onder andere in een vrachtauto en op een motor rijden en met een alcoholbril een parcours afleggen. Dat alles voor een vrije bijdrage aan het Koningin Wilhelmina Fonds.

opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/edwinstriekwold

Meer berichten