Foto: Roel Kleinpenning

Get A Grip timmert aan weg met live muziek en radiostation

Doetinchem - Get A Grip richt zich op het ontwikkelen van talenten. "In eerste instantie geldt dat voor de jongeren die bij ons radio maken, maar wie radio zegt, zegt muziek en een actieve houding naar jonge muzikanten ligt dan voor de hand," vertelt Eelco Walraven van Get A Grip.

door Hans Hissink

Om jonge muzikanten te helpen heeft Get A Grip een traject ontwikkeld. Op 16 februari vindt in de P8 in Terborg de eerste Talent Night plaats waar zangeres Yara Beeks (14 jaar) en de bands Triple-R en Snow Coats optreden. "Door de samenwerking met Get A Grip kunnen jonge bands niet alleen optreden, maar worden de optredens ook online gestreamd," aldus Wilco Fles van de P8.
"Het idee is dat een band vanuit de Talent Night in de P8 na de zomervakantie doorstroomt naar de clubavonden die wij samen met 3 voor 12 Gelderland en de DRU Cultuurfabriek organiseren," zegt Walraven. Op deze avonden treden drie Gelderse bands op, een grote naam en twee minder grote namen.
"Naast de clubavonden in de popzaal gaan we vier keer per jaar met een muzikant of band naar de DRU om daar een live demo op te nemen. Begin januari hebben we dat voor het eerst gedaan met Triple-R. Zij hebben vijf nummers gepeeld, die in twee takes zijn opgenomen door Roel Geerts en Arthur Ter Voert. Elke band krijgt van ons twee clips en de opname, die zij kunnen gebruiken als demo."
Get A Grip gebruikt die opnamen in haar uitzendingen. Het online radiostation wil minimaal twee Achterhoekse producties per uur draaien. "Dat kan Raw Flowers zijn, Nieuwe Grond of Boh Foi Toch. De Achterhoek kent een actieve muziekcultuur waarin bandjes zelf nummers opnemen. Niet alles is even goed van kwaliteit, maar er zit liefde en passie in en dat moet je op waarde schatten."
Get A Grip ontwikkelt zich ook als radiostation. "Elke werkdag worden inmiddels meerdere programma's gemaakt en live gepresenteerd door onze talenten," aldus Jaap Pieterse, samen met Walraven verantwoordelijk voor Get A Grip. "Vanaf deze week starten we met een sportprogramma wordt wél opgenomen, omdat we dat online willen archiveren. In de eerste aflevering staat 65 jaar De Graafschap centraal. De link naar de uitzending is vanaf volgende week te vinden op onze facebookpagina en de gratis app."

getagrip.fm

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden