De deelnemers aan de eerste voorronde van Amphion Open.
De deelnemers aan de eerste voorronde van Amphion Open. (Foto: Henk den Brok)

Explosie van energie en muzikaliteit bij Amphion Open

Doetinchem - Naast vaste bezoekers die van verrassingen houden, zorgen enthousiaste fans voor een bomvolle zaal en een uitgelaten sfeer: het maakt een avondje Amphion Open zo bijzonder.

door Ben Beijer

De eerste voorronde begint met een explosie van energie en muzikaliteit. Het bijna te kleine podium wordt gevuld door Fabulous Fif-teen uit Beltrum. 15 enthousiaste zangeressen rocken, dansen en grooven over het podium op de muziek van een strak spelende vierkoppige band. Het levert hen een nominatie voor de finale op.

Niet eenvoudig om na zo’n muzikale storm op te treden. Chemical Clouds, een jonge pop/rockband uit Hengelo heeft echter maar een paar maten nodig om te gaan genieten van een bijzondere ervaring. Gitarist/ zanger Jesse en bassist Sjoerd, beiden 19 jaar, worden op drums bijgestaan door de 13-jarige drummer Jeppe, die net boven z’n drumstel uitkomt. De vakjury heeft complimenten voor de frontman, een rockster in wording met een internationale stem, het zal je maar gezegd worden. De drummer krijgt het advies harder te slaan als de band doorbreekt.

Als derde act verrast de Indie-Rock band The Alternative uit Doetinchem/Utrecht het publiek met prachtige eigen nummers. De geweldige muzikanten spelen de zanger bijna van het podium. Dat de vakjury vertrouwen heeft dat die balans er komt blijkt wel uit hun tweede nominatie voor de finale.

De band Siberia uit Arnhem pakt uit met pakkende chill/rock, goede gitaarpartijen, en de duidelijk aanwezige zanger en knuffelbeer van het publiek.

Bij de laatste act blijkt de jury op het verkeerde been gezet te zijn door de tekst; “T’is weer Steve Nippels tied”, zij denken aan kermis. Niets blijkt echter minder waar als de drie muzikanten uit Drempt met het stemmige Running to stand still van U2 openen. Prachtige zang, mooi mondharmonicaspel. Dat de mannen plezier in muziek hebben, is overduidelijk, maar ook het delen van een zware tegenslag binnen hun band laten ze op ingetogen wijze horen met een eigen nummer dat echt binnenkomt.

Meer berichten