Zilver bij het Hwa Rang Tang Soo Do kampioenschap voor Sandra, Myriam en Gijs van team Xtra-s.
Zilver bij het Hwa Rang Tang Soo Do kampioenschap voor Sandra, Myriam en Gijs van team Xtra-s.

Karateka’s uit Doetinchem vallen in de prijzen

Enschede - Op zaterdag 9 februari werd in Enschede het Hwa Rang Tang Soo Do kampioenschap gehouden. Het team van Sportschool Xtra-s en De Guzman Martial Art uit Doetinchem viel daarbij meerdere keren in de prijzen. Sandra Groothuis, Myriam Bergervoet en Gijs Frijling behaalden het zilver met hun teamloopvorm bij de volwassenen. Bij de kinderen won bij het onderdeel loopvormen Elise zilver en Tirza brons. Bij het breektesten won Tirza goud, Caitlyn en Mouhamed zilver, en het brons ging naar Elise en Quinten in hun poule. Bij de volwassenen kreeg Gijs het goud om gehangen voor het onderdeel wapens. Myriam haalde brons met haar individuele loopvorm.

Tang So Doo is een Koreaanse vorm van karate en zelfverdediging, en een eeuwenoude krijgskunst. De lessen zijn geschikt voor jong en oud, iedereen kan meedoen. Door de trainingen verbeter je niet alleen je conditie maar word je ook mentaal sterker en weerbaarder. Bovendien leer je om jezelf te verdedigen.

Bij sportschool Xtra-s aan de Doetinchemseweg 67 in Doetinchem is er elke dinsdagavond van 20.15 tot 21.45 uur Tang Soo Do les voor volwassenen. Voor de kinderen is er op de dinsdag les van 18.00 tot 19.30 uur bij gymzaal de Wolborgenmate. De lessen worden gegeven door San Bom Nim Oliver de Guzman en Kyo Sa Nim Johan van Ingen van De Guzman Martial Art.

Raadpleeg de website van Xtra-s of van DGMA voor meer informatie of kom op dinsdagavond langs voor een gratis proefles op één van de locaties.

xtra-s.nl en dgma.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden