Foto: Joop Kappert

Azor Matusiwa is blij met 'mooie' kans

Doetinchem - Azor Matusiwa is één van de vier winterse versterkingen bij De Graafschap en liet de afgelopen vier wedstrijden zien een goede aanwinst te zijn. De van Ajax gehuurde middenvelder werd direct basisspeler in de ploeg van trainer Henk de Jong en ontpopte zich tot een belangrijke schakel.

Matusiwa startte vier keer in de basis en werd alleen tegen Excelsior voortijdig gewisseld (in de 88e minuut). Dat hij veel speelminuten meepakt, bevalt hem goed. Matusiwa brengt bovendien rust en duelkracht op het middenveld. "Het is wel wennen omdat het anders voetballen is dan bij Ajax, ook omdat ik nu op het hoogste niveau speel. Dat ik die kans bij De Graafschap krijg vind ik heel mooi, maar ik ben er nog niet. Ik ben tot nu toe wel tevreden over hoe het gaat en ik kan hier nog veel leren en sterker worden."

"Vastbijten in tegenstander"

Ook uit een nederlaag - zoals afgelopen zaterdag op bezoek bij Feyenoord (4-0) - haalt Matusiwa de nodige lessen. "Ik vond dat we in de eerste helft goed speelden. We stonden als hele team prima en we hadden het voor elkaar. We hielden ons goed staande, maar het is zonde dat we door een onoplettendheid achterin op achterstand kwamen", vertelde Matusiwa, die opviel door enkele goede onderscheppingen op het middenveld. "Ik probeer altijd op die manier te spelen en mezelf vast te bijten in mijn directe tegenstander. Vanuit een onderschepping zoek ik dan de aanval."

Herstellen tegen FC Utrecht

Komende zondag spelen de Superboeren in eigen huis tegen FC Utrecht. Een mooie kans voor De Graafschap om zich te herstellen van het resultaat tegen de Rotterdammers. "Feyenoord is een grote club en kan gewoon heel goed voetballen. Dat hebben ze vlak na rust ook laten zien. Als we de eerste vijftien minuten na rust zonder tegengoal door zouden komen, dan hadden we nog een kans gehad. Nu was het na iets meer dan een uur spelen al 4-0."

Meer berichten