Letzt Zeppelin.
Letzt Zeppelin. (Foto: )

Woodstock-festival na 50 jaar terug... in Doetinchem

Op zondag 12 mei 2019 vindt in SaZa Topsporthal in Doetinchem de 4e editie van een serie van 8 festivals plaats van de indrukwekkende Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour met de beste internationale tributebands van de Woodstock-helden uit 1969 als Santana, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker en Muddy Waters.

De hits van andere originele Woodstock-bands/-artiesten, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, Grateful Dead, Crosby, Stills, Nash & Young, The Band, Tim Hardin, Blood, Sweat & Tears, Richie Havens, Jefferson Airplane, Melanie, Sly & The Family Stone, John Sebastian, Ten Years After, Canned Heat en Johnny Winter, worden gedetailleerd en vol passie gebracht door de 'Woodstock All Stars' om zo iedereen te laten ervaren hoe het 50 jaar geleden was.

Dit alles passend aangevuld met de allerbeste tributebands van Led Zeppelin en The Rolling Stones (die er in 1969 eigenlijk ook bij hadden moeten zijn) maakt van deze unieke serie van 8 onvergetelijke shows, een ware 'trip down memory lane' waarbij het publiek wordt meegevoerd in de flow van 'love & peace'.        

SaZa Topsporthal aan de Sportweg 1 in Doetinchem opent op zondag 12 mei haar deuren om 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur. Tickets kosten in de voorverkoop: €25 via www.legendsofrocktributetour.com. Aan de dagkassa €30. Fysieke voorverkoop vindt plaats in de SaZa Topsporthal en bij Primera.

Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour is een ode aan één van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de hippiecultuur en popmuziek. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren '60 en van het hippietijdperk. Met het brengen van de beste tributes in een omgeving die dezelfde sfeer uitstraalt als toen, wordt het publiek getrakteerd op het unieke gevoel van deze historische live beleving.

Santana by Oye Santana (UK)

Deze winnaar van de 'UK Tribute Music Awards 2018', viert dat het 50 jaar geleden is dat Santana op Woodstock furore maakte en put uit de enorme schatkist van decennia Santana-hits. Elk nummer in de set van deze professionele band is een juweeltje op zich. Je wordt meegenomen door het herkenbare gitaarwerk vol emotie van Milan 'Carlos' Webb, waarbij hij wordt ondersteund door de passie en het aanstekelijke plezier van de rest van de muzikanten. Dans en zing mee op de bekende hits als Smooth, Black Magic Woman, Samba Pa Ti, Maria Maria, Oye Como Va, Corazón Espinado en She's Not There. You're going to love Oye Santana!

The Rolling Stones by The Stones (UK)

The Stones is het beste en meest authentieke eerbetoon aan de Britse superband The Rolling Stones en speelt alle hits en tijdloze Rolling Stones-nummers van Satisfaction en Jumping Jack Flash, tot Ruby Tuesday en Brown Sugar. De greatest tributeband of the World brengt een eerbetoon aan 's werelds greatest Rock and Roll band. De vijf mannen van The Stones zijn niet zomaar look-alikes, maar besteden ook veel aandacht aan het geluid en het gevoel van de muziek, allemaal uitgevoerd met dezelfde charisma, passie, energie en kracht van de originelen. Compleet met authentieke performance, kostuums en vintage instrumenten, brengen de leden van The Stones een volledig authentieke Rolling Stones-show, waardoor het publiek wereldwijd betoverd raakt.

Led Zeppelin by Letz Zeppelin (UK/BE)

Het Belgische Letz Zeppelin is zonder twijfel de beste Led Zeppelin tribute van dit moment. De sound is verbluffend authentiek en met name de zang van Michael Devlin (UK) zorgt voor menig kippenvelmoment. John Bonham herleeft in drummer Bruno Meeus; chaos en souplesse in een zinderende combinatie met het melodieuze en pompende basspel en keyboardspel van Levi Verheijen. Het virtuoze gitaargeweld van Jimmy Page komt probleemloos uit de vingers van gitarist Berre Van Hoeylandt. Sluit je ogen en je waant je midden in de jaren 70 tijdens één van de roemruchte concerten van Led Zeppelin. Open je ogen en je bent getuige van een bruisende rockshow compleet met alle Zeppelin krakers die de muziekwereld blijvend veranderd hebben. Juweeltjes als Immigrant Song, Heartbreaker, Kashmir, Whole Lotta Love en natuurlijk Stairway To Heaven worden met zoveel passie en overtuiging gebracht dat het uitblijven van een Led Zeppelin reünie tour gemakkelijk vergeten wordt. Een concert van Letz Zeppelin is een reis door de muziekgeschiedenis van één van de meest toonaangevende bands ooit.

Joe Cocker by Joe Cover Band

Joe Cover band is een 13-koppige band en vertolkt covers van Joe Cocker vanuit de gezamenlijke passie voor Joe Cockers muziek en zijn onmiskenbaar stemgeluid. Het repertoire van de band bestaat uiteraard uit Joe's herkenbare hits als bijvoorbeeld You Can Leave Your Hat On, maar ook gevoelige ballads als Have A Little Faith In Me of Guilty. Maar zeker ook ook de stevigere Rocknummers die hij in de loop der jaren op de plaat heeft gezet als With A Little Help From My Friends, Summer In The City, Delta Lady en The Letter worden moeiteloos door de Joe Cover Band vertolkt.

Muddy Waters by Muddy Waters Tribute Band

Het doel van deze tributeband is om de sfeer en het karakter van de Muddy Waters Blues Band te brengen. Het gaat vooral om het eigen geluid, het gevoel en de groove in o.a. Mannisch Boy, I'm Your Hoochie Coochie Man en Baby Please Don't Go. Het geluid van de jaren 70 en vroege jaren 80, toen Muddy Waters constant over de wereld tourde en eindelijk werd gezien en behandeld als de grootheid die hij in werkelijkheid was. Het optreden van de Muddy Waters Tribute Band wordt ondersteund met livebeelden van de originele Muddy Waters Blues Band uit verschillende tijdperken.

Woodstock All Stars

11 gerenommeerde topmuzikanten en vocalisten vormen Woodstock All Stars. Deze dynamische samenstelling brengt met specifieke sounds en beleving de hits van alle bands die in 1969 geschiedenis schreven op het unieke Woodstock festival. Van Jimi Hendrix en Janis Joplin tot Crosby, Stills, Nash and Young, Sly & The Family Stone, The Who en vele andere wereldsterren die hier hun definitieve doorbraak hadden bij het grote publiek. Met Woodstock All Stars herbeleven we de ultieme Woodstock vibe die het publiek mee terug neemt naar de flower power en love & peace state of mind.

Meer berichten