Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Foto: Arenda Oomen)

Minister steunt ambitie om van Achterhoek gezondste regio te maken

Doetinchem - Maandag bracht minister Bruno Bruins van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van Santiz. De minister sprak met diverse vertegenwoordigers van beide ziekenhuizen, van partners in de zorgketen en van gemeenten en ondernemers in de regio (verenigd in de Achterhoek Board) .

Hij was onder de indruk van de gezamenlijke plannen om de gezondste regio van Nederland te worden. Geen woorden maar daden is daarbij het devies.

De minister wilde met het bezoek een beeld krijgen van de nieuwe moderne rol die de Santiz ziekenhuizen willen spelen in het toekomstige zorglandschap in de regio. Samen voor een vitale Achterhoek: dat is waar Santiz voor gaat, nu en in de toekomst. 

"Santiz is ambitieus en wil haar steentje bijdragen aan het welzijn; de vitaliteit en het geluk van de inwoners in de Achterhoek", aldus een Santiz-woorvoerder. "Uitstekende zorg verlenen volgens de modernste standaarden, in samenwerking met zorgprofessionals in de regio en daarbuiten. Dit alles met passie en bevlogenheid, samen met elkaar. Kortom, Santiz gaat voor het behoud van excellente zorg in de Achterhoek."

Minister Bruno Bruins: "Ik heb met buitengewone interesse kennis genomen van de plannen van de Santiz ziekenhuizen en haar partners en heb mijn volle steun uitgesproken aan het ambitieuze plan om de gezondste regio van Nederland te worden."
 

Meer berichten