Het carnavalsfeest in de Spiegeltent werd uitgebreid gevierd. (Foto: Robert Biesen)
Het carnavalsfeest in de Spiegeltent werd uitgebreid gevierd. (Foto: Robert Biesen) (Foto: )

Carnaval met 2000 jongeren

Carnaval Leutekum startte vrijdag 2 maart op een fantastische wijze. Verspreid over de dag hebben bijna 2000 leerlingen van de Doetinchemse scholen carnaval gevierd in de Spiegeltent op het Simonsplein in Doetinchem. Het is inmiddels een vast onderdeel van het programma van Stichting Carnaval Leutekum en carnavalsvereniging De Umdraeyers. Op de vrijdag voor carnaval heeft de Doetinchemse jeugd het voor het zeggen in de Spiegeltent op het Simonsplein.

DOETINCHEM - Overdag kwamen de Doetinchemse basisscholen op bezoek. Verspreid over de ochtend en middag maakten 800 leerlingen kennis met de Spiegeltent en Jeugdprinses Aimy. De organisatie van dit bijzondere evenement was in handen van De Blaoskoppen, de jeugdtak van De Umdraeyers, en studenten van het Graafschap College. 's Avonds genoten zo'n duizend jongeren (15+) van het carnavalsfeest, met onder andere een optreden van Famke Louise.

Zaterdagochtend begon Carnaval 2019 officieel met de sleuteloverdracht door burgemeester Marc Boumans aan prins Bertie I, de 41e prins van De Umdraeyers. Stichting Carnaval Leutekum is in het leven geroepen ter bevordering van de carnavalsactiviteiten in Doetinchem. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Leutekumse Galazitting in theater Amphion, waarvan de presentatie van de prins een onderdeel is, en de activiteiten in en om de Spiegeltent.

Meer berichten