Bertie Bos en Kevin Lee.
Bertie Bos en Kevin Lee. (Foto: Melisa Verheijen)

Counter Bos gaat verder

door Melisa Verheijen

Doetinchem - Na veertig jaar in de horeca te hebben gewerkt vond Bertie Bos (55) het tijd om het stokje over te dragen. Jonge ondernemer Kevin Li (23) neemt het stokje graag in ontvangst. Hij is de nieuwe eigenaar van Counter Bos aan de Terborgseweg.

Counter Bos gaat op dezelfde voet verder zoals altijd. Nou ja, bijna dan. Bertie Bos zal geen hamburgers meer omdraaien, Kevin Li neemt de cafetaria over. De counter aan de Synagogestraat in het centrum stopt wel.

Bertie vond dat het tijd werd voor jong bloed in de zaak. "Ik heb altijd mijn ziel en zaligheid in de zaak gestopt, maar na veertig jaar is mooi geweest. Ik ga maar eens rustig aan doen", vertelt de oud-eigenaar aan een tafel in de cafetaria. Zijn opvolger zit naast hem. Het is aan hem de taak Bos in ere te houden. "Het is natuurlijk een begrip in Doetinchem en ik ga de kwaliteit waarborgen. Misschien zelfs hier en daar wat verbeteren", lacht hij naar Bertie. "Ik hou van de verantwoordelijkheid. Wat je op de plaat legt en vervolgens aan de klant geeft, moet goed zijn."

De sauzen van Counter Bos zijn een absolute aanrader. "Mijn ouders hebben onder andere de pindasaus, jagerssaus en zigeunersaus bedacht toen Counter Bos in 1959 begon. Erg geliefd onder Doetinchemmers."

Wat ga je het meest missen? "De mensen hè", zegt Bertie.

Meer berichten