Het boek over Limo
Het boek over Limo (Foto: Monique van Slooten)

Voorleeshond Limo speelt de hoofdrol in boek

Doetinchem - Op zaterdag 16 maart aanstaande is de boekpresentatie van "De leukste dag van de week".
Dit mooie plaatjesboek over de Doetinchemse hond Limo is speciaal bedoeld voor kinderen die Nederlands leren, maar is ook heel fijn om thuis voor te lezen.

Limo is een Australische Labradoodle, die is opgeleid als leeshond. Met zijn baasje bezoekt hij scholen en AZC’s, waar hij luistert naar kinderen die hem een verhaal voorlezen. Kinderen die moeite hebben met lezen, raken vaak gespannen als ze moeten lezen in aanwezigheid van een volwassene. Maar voorlezen aan een leeshond is een heel ander verhaal! Daar zijn geen ouders of leerkracht bij aanwezig, alleen de begeleider van de hond, maar zij houdt zich op de achtergrond. De hond luistert alleen maar en geeft geen commentaar. Zijn aanwezigheid werkt kalmerend, en als hij een pootje geeft of een lik over de hand voelt dat als een beloning. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in het lezen en wordt lezen een plezierige bezigheid.

Limo geniet enorm van de aanwezigheid en de aandacht van kinderen en gaat met plezier mee naar school.

Ter ere van het boek "De leukste dag van de week" vindt er een feestje plaats bij Kinderboekwinkel Meester Mokka, op zaterdag 16 maart, waarbij alle fans van Limo van harte welkom zijn. Inloop vanaf 13.30 uur.

Meer berichten