Foto:

Veur Altied langs filmhuizen

Doetinchem - De opname van theatervoorstelling Veur Altied is komende maanden te zien in filmhuizen in de Achterhoek. Hiermee krijgen nog meer voetbal en theaterliefhebbers de kans om de theatershow over 65 jaar De Graafschap te zien of te herbeleven. Bezoekers krijgen met hun filmticket van De Gruitpoort of het Barghse Huus bovendien gratis toegang tot de nieuwe jubileumexpositie in het Stadsmuseum Doetinchem.

De voorstelling was in januari te zien in Schouwburg Amphion. Beide voorstellingen waren uitverkocht en een groot succes. In totaal kwamen 1650 mensen Veur Altied bekijken. Filmmaker Patrick Spoel maakte van de voorstelling een fraaie registratie. Deze zal in de filmhuizen op groot scherm worden vertoond. Hierdoor wordt opnieuw de verbinding gevonden tussen 65 jaar De Graafschap en cultuurmaatschappelijke instanties in de Achterhoek.

Data Gruitpoort en Barghse Huus

Veur Altied is in ieder geval op vrijdag 23 maart te zien in De Gruitpoort in Doetinchem, en op 10 april en 8 mei in het Barghse Huus in 's-Heerenberg. Mogelijk volgen dit voorjaar nog meer data en locaties. Kaartverkoop gaat via de filmhuizen. Klik hiervoor op de links.

Expositie Stadsmuseum

Het Stadsmuseum opent op zaterdag 23 maart een expositie over De Graafschap. De tentoonstelling SUPERBOEREN 65 jaar De Graafschap is een unieke verzameling van foto's, video's, documenten en attributen. Deze worden van 23 maart tot en met 25 augustus 2019, in het Stadsmuseum aan de Van Nispenstraat in Doetinchem op een interactieve wijze geëxposeerd. De thema's zijn net als bij de theatervoorstelling: hoogte- en dieptepunten, helden en antihelden, amateurisme en zelfspot en de verankering van het D'ran-gevoel in het Achterhoeks DNA. Openingstijden: klik hier.

Filmkijkers gaan gratis

De expositie is voor jong en oud geschikt: ook voor kinderen is er een apart deel van de expositie ingericht. De jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang. Vanaf 13 jaar is de toegang €4,75. Houders van een Museumjaarkaart hebben gratis toegang. Bezoekers aan de filmvertoningen in De Gruitpoort of het Bargse Huus krijgen bij aankoop van de filmkaart een gratis toegangsbewijs voor het bezoeken van deze expositie.

Over de voorstelling

Veur Altied is een anderhalf uur durende theatervoorstelling, die het verhaal vertelt over de hoogtepunten, dieptepunten, het amateurisme en de zelfspot van 65 jaar De Graafschap. Aan de hand van het verhaal van opa, gespeeld door oud-Graafschapper Cor Peitsman, wordt kleinzoon Stef Kuijpers duidelijk gemaakt waarom De Graafschap méér is dan enkel een voetbalclub. Tijdens de voorstellingen komen oud-spelers en trainers aan bod, en worden markante momenten uit de geschiedenis van de voetbalclub belicht. Een korte compilatie van Veur Altied is hier te zien.

Meer berichten