Leerlingen ISK en Zone College trekken met elkaar op
Leerlingen ISK en Zone College trekken met elkaar op (Foto: Giovanni Tunzi)

Leerlingen Zone College en ISK trekken met elkaar op

Doetinchem - Vrijdag 1 maart is het project Meet&Connect Junior van start gegaan. 17 leerlingen van het Zone College en 15 leerlingen van de ISK (Internationale Schakelklas) van het Graafschap College trekken voor een periode van vier maanden met elkaar op. Meet&Connect Junior is een samenwerking van het Zone College, Graafschap College en Present Doetinchem. De gezamenlijke missie is om Nederlandse jongeren en nieuwkomers (jongeren) met elkaar in contact te brengen en de ‘kloof’ die er is te overbruggen.

De startbijeenkomst stond in het teken van kennismaken, namen oefenen en samen activiteiten doen. Het spel ‘krantenmeppertje’ was een groot succes. “De namen zitten nu wel in mijn hoofd, nu nog aan de juiste personen koppelen”, merkte een van de jongeren na afloop lachend op.

Vervolgens gingen de jongeren in vier groepen appeltaart, stroopwafels en pannenkoeken bakken en schilderen. “Wauw, zij kunnen echt super snel appels schillen”, roepen de Nederlandse meiden, onder de indruk van hun leeftijdgenoten van het ISK. Er wordt heel wat gelachen tijdens het bakken en schilderen. Helaas mislukken de stroopwafels bijna allemaal, maar dat mag de pret niet drukken.

De middag wordt afgesloten met het gezamenlijk eten van Syrische ‘Kabsa’ (rijst met kip), wraps, Nederlandse pannenkoeken, appeltaart en een verdwaalde stroopwafel. Ondertussen zijn er nummers met elkaar uitgewisseld en vriendschappen gesloten op Instagram. “Ik vond het een erg gezellige middag. Ik vind ze allemaal leuk”, besluit een van de leerlingen.

Meet&Connect Junior wil Nederlandse jongeren en jongeren die uit hun land zijn gevlucht aan elkaar koppelen, met elkaar verbinden en er zo voor zorgen dat ze meer begrip voor elkaar krijgen. Na de startbijeenkomst trekken de jongeren verder met elkaar op in twee meidengroepen en twee jongensgroepen. In deze groepen gaan ze de komende maanden samen met elkaar een middag aan de slag bij Doetinchemse hulpontvangers en gaan ze een sociaal project doen in een verzorgingshuis. Present Doetinchem coördineert deze projecten. Uiteraard wordt het traject afgesloten met een multicultureel ontmoetingsfeestje!

Wil je meer weten over Meet&Connect Junior, neem dan contact op met Carlijn Wiltink, carlijnwiltink@presentdoetinchem.nl. Op de site van Present, www.presentdoetinchem.nl vind je meer informatie over Meet & Connect en andere projecten van Present.

Meer berichten