Impressie Doetinchem gebombardeerd
Impressie Doetinchem gebombardeerd (Foto: akkoord)

Herdenkingsbijeenkomst Doetinchemse bombardementen

Doetinchem - Op donderdag 21 maart is er van 20.00 tot 21.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Catharinakerk aan het Simonsplein in Doetinchem.

Dan worden alle dodelijk slachtoffers van de bombardementen die Doetinchem troffen op 19, 21 en 23 maart 1945 herdacht.

Er zijn diverse sprekers, onder wie burgemeester Mark Boumans, leerlingen van het Rietveldlyceum en Ans van As-Berendsen, die als 11-jarig meisje getuige was van de bombardementen. Theo Rougoor vertelt over gesprekken met nabestaanden, de torenhaan, de vredesklok bij het gemeentehuis en het herdenkingsraam in de Catharinakerk waar bloemen zullen worden gelegd.

Het geheel wordt omlijst met passende muziek van Henry Purcell en Antonio Vivaldi, waarbij ook beelden worden getoond van de grote ravage die werd aangericht door de bombardementen in de binnenstad.

De herdenking wordt afgesloten met het door Teun van de Steeg in 2018 gecomponeerde ‘Requiem voor Doetinchem’. Medewerking wordt verleend door een koperkwartet met trommelaar onder leiding van Gerrit Klein Hulze en het strijkkwartet van Muziekschool Oost Gelderland met sopraan Annette Weterings. De muzikale leiding berust bij pianist-dirigent Teun van de Steeg.

De bijeenkomst wordt aangeboden door de Stichting Catharina Cultureel in samenwerking met de gemeente Doetinchem, het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en de Stichting Doetinchem Herdenkt.

De toegang is vrij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden