Moeder de vrouw

Doetinchem - Het thema van de 84ste Boekenweek is 'De moeder de vrouw'. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Jan Siebelink en krijg je tijdens de Boekenweek cadeau bij de Boekhandel bij besteding van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekmagazine verschijnt net als vorig jaar als bijlage bij de zaterdageditie van verschillende grote kranten. Ester Naomi Perquin is de auteur van het Boekenweekgedicht met de titel 'Moeder', verschenen in dagblad Trouw. Het Boekenweekgedicht is gratis als ansichtkaart verkrijgbaar in de boekhandel en bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Traditiegetrouw sluit de Boekenweek af met de gratis reisdag van NS. Op vertoon het Boekenweekgeschenk (zowel de papieren versie als het e-book) mag men op zondag 31 maart 2019 de hele dag gratis reizen met de trein.

www.boekenweek.nl

Meer berichten