Foto: Pixabay

'Groot hart' als medeleven naar inwoners Utrecht door inwoners Doetinchem

Doetinchem - Morgenavond om 20.00 uur maken jongeren uit Doetinchem met zoveel mogelijk mensen een groot hart om hun medeleven als gemeente te tonen aan iedereen in Utrecht. 

"We verzamelen om 19.45 uur op het Simonsplein in Doetinchem voor de ingang van de Catharinakerk. Om 20.00 uur willen wij met al deze mensen één groot hart vormen en hiervan een foto maken en een minuut stilte te houden voor de slachtoffers en alle andere betrokkenen bij de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag", meldt Kaya van den Dikkenberg, vrijwilligster van het Jongerencentrum Doetinchem.

"Hiermee willen wij als gemeente en inwoners laten zien dat wij het verafschuwen wat er is gebeurd en dat wij aan de mensen in Utrecht denken. Wij laten ons niet kisten door kwaadwillenden in ons land, het brengt ons juist dichter bij elkaar en laat zien dat we juist liever moeten zijn voor elkaar."

Dit initiatief in genomen vanuit de jongeren van Jongerencentrum Doetinchem, gevestigd in de Gruitpoort. Kaya: "Wij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen verzamelen zodat wij kunnen laten zien dat wij als mensen samen sterker staan dan mensen die kwaad willen."

Meer berichten