Het podium tijdens een van de vorige estafetteruns bij Argo. (Eigen foto)
Het podium tijdens een van de vorige estafetteruns bij Argo. (Eigen foto) (Foto: )

Inschrijving estafette is geopend

DOETINCHEM - Teams voor de BAX 5x5 estafetteloop op zaterdag 11 mei kunnen zich inschrijven. Het inschrijfformulier hiervoor is op www.argoatletiek.nl te vinden. Het meest bijzondere van een estafetteloop is natuurlijk het team-aspect van het hardlopen. Vaak is hardlopen een eenzame sport, maar in een estafette draait alles om je team.
Door de relatief korte afstand is het evenement voor veel lopers geschikt. Argo Atletiek organiseert dit evenement al voor de 29e keer. Alle (beginnende) hardlopers uit Doetinchem en omgeving worden uitgenodigd om te ontdekken waar het om gaat en waarom teams jaar na jaar terugkeren om samen deze wedstrijd te lopen.

Team

Elk team bestaat uit vijf lopers die elk 5 kilometer afleggen over een gevarieerd parcours. Je kunt deelnemen met een heren-, dames, mix- of jeugdteam. De start is om 13.30 uur op de atletiekbaan van Argo. In de kantine is nogal wat voor de inwendige mens verkrijgbaar, zowel voor lopers als toeschouwers. Dit jaar ontvangt elk teamlid weer een teamfoto.

Voor kinderen (t/m 13 jaar) en familieteams is er de 5x1. De afstand voor elk van de 5 lopers is hierbij 1 kilometer. Deze wedstrijd start om 11.30 uur. Individuele lopers kunnen zich op de dag zelf aanmelden. Ze worden dan, bij voldoende belangstelling, door de organisatie ingedeeld in een team.

Meer berichten