Ook de Bende van Ellende treedt op tijdens het Kingsday Festival 2019 in Doetinchem.
Ook de Bende van Ellende treedt op tijdens het Kingsday Festival 2019 in Doetinchem. (Foto: )

Kingsday Festival in Doetinchem

DOETINCHEM - De viering van Koningsdag in Doetinchem kent een iets andere invulling dan voorgaande jaren. Wie er naar uitkijkt om als gebruikelijk Koningsnacht te vieren in de Grutstraat, moet dit jaar eerder in actie komen om een groots muziekfeest niet te missen. Op het terrein rond de D-toren barst het nieuwe evenement Kingsday Festival op vrijdag 26 april al om 20:00 uur los met een ine-up van DJ's, Mental Theo en Tony Junior als grote trekkers. Zaterdag wordte r om 12.00 uur afgetrapt, beide festivaldagen gaan door tot één uur na middernacht.

Pascal van der Beek: "Voor het eerst van mijn leven laat ik zo'n groot podium bouwen! Het wordt 20 meter breed en 12 meter hoog. Compleet met een catwalk en led-schermen boven de stage. "Het is tot nu toe het grootste project wat ik buiten onderneem. Maar als je pretendeert de hoofdstad van de Achterhoek te zijn, moet je ook de faciliteiten bieden die daarbij horen."

Organisator Van der Beek is ambitieus: "We gaan ervoor zorgen dat het publiek in Doetinchem blijft en dat de mensen van buitenaf naar Doetinchem komen"

Er is plaats voor zo'n 3000 bezoekers per dag op het nieuwe Kingsday Festival in Doetinchem. Het thema van het nieuwe evenement is oer-Hollands: 'Delfts Blauw'. De toegangsprijs is voor vrijdagavond 7,50 euro, voor zaterdag 15 euro. Bestellen kan via www.kingsday-doetinchem.nl,

Meer berichten