Wehls Gemengd Koor bereidt jubileumjaar voor

Heel, heel langzaam komt er iets meer duidelijkheid over het jubileumjaar 2020, het feestelijke jaar van het Wehls Gemengd Koor. In deze tijd zijn er steeds meer koren die jubilea vieren en het valt op dat de grootste en langst bestaande koren vooral in kleinere gemeenschappen te vinden zijn. In 2020 wil het Wehls Gemengd Koor een jubileumconcert geven.

WEHL - Aangezien dit een groots concert van het Wehls Gemengd Koor wordt, biedt het programma veel ruimte om wat 'liedjes uit de oude doos' ten gehore te brengen. Liederen die we allemaal mooi vinden en die we met veel plezier op onze diverse concerten in het verleden hebben laten horen.
Van oudsher is een koor of een andere vereniging, het ontmoetingspunt van dorpsgenoten en ook een groep die een dorpsgebeuren opluistert, zoals bij hoogtijdagen door het jaar heen.
Dit is voor ons WGK niet anders. "Bijna 50 jaar geleden opgericht, in een tijd waarin dat weer kon, zo net na de jaren 40, 50 en 60. In deze jaren waarin van alles gebeurde met de gemeenschap, kreeg men weer tijd en zin in gezellig samen muziek maken", zo stelt het koor in een persbericht.
Dat houden vele koren tot op de dag van vandaag vol, met verschillende jubilea als logisch gevolg.
Wie geïnteresseerd is in het jubileumprogramma van het Wehls Gemengd Koor, kan regelmatig wgk-wehl.nl bezoeken. Bezoekers krijgen er steeds een beetje meer informatie over 2020, het gouden jaar van het koor.

Meer berichten