Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

De bus pakken

Terwijl zich lange rijen vormen voor de ijsspeciaalzaken ben ik met zangvriend en sponsor coördinator Bert onderweg naar Centrummanager Jos Tiemessen in verband met een gesprek over het korenfestival.

Jos begint met de vraag of wij al aan ijs gedacht hebben en of Mooi Koor Man de komende winter weer een maand lang de totale verzorging van de ijsbaan op de iets ouder wordende schouders wil nemen. Als ik zeg dat MKM graag iets voor de stad doet, stelt de Centrummanager dat hij erg blij is dat Mooi Koor Man zoveel maatschappelijk-sociale medewerking verleent. Hij noemt het Korenfestival, de muntverkoop bij carnaval en stadsfeest maar vooral het totale beheer van de Bax ijsbaan, heel bijzonder.

Wij danken Jos voor het compliment, waarna hij het ijzer smeedt nu het nog heet is met het verzoek of ik de mannen wil vragen of wij eventueel ook vrijwilligers/chauffeurs zouden kunnen leveren voor de gratis 'hop–on hop-off shuttle' in onze stad. Ik beloof te onderzoeken of er animo is voor de extra klussen. MKM blijft immers op de eerste plaats een gezellig mannenkoor, waar overigens weer plaats is voor een beperkt aantal nieuwe leden. Liefst tussen de 50 en 70 jaar, al is dat geen must.

Bij mijn vraag of je een speciaal rijbewijs voor de shuttle moet hebben, denk ik aan een app van mijn jongste broer. Hij waarschuwde daarin om niet met de auto naar een gezamenlijk feest te gaan, maar net als een bekende ‘de bus te pakken’. Die man had bij een groot feest veel teveel gedronken, en pakte daarom na afloop de bus terug. Toen die bus bij een parkeerplaats met alcoholcontrole door mocht rijden, zwaaide hij nog naar zijn drankbroeders. Het gevaarte stond de volgende morgen voor zijn huis. Pas toen begreep hij dat hij zonder geldig rijbewijs in plaats van zijn auto een bus had ‘gepakt’.

Goed gaon

Meer berichten