Instuif van SV De Vijverberg. (foto: Roel Kleinpenning)
Instuif van SV De Vijverberg. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Gezond leven? Doe er dan wat aan'

Doetinchem - De Doetinchemse wijken Oosseld en De Vijverberg zijn de laatste jaren grondig vernieuwd en uitgebreid. Omdat er veel gezinnen met jonge kinderen wonen is er behoefte aan een sportvereniging. Daarom is het idee ontstaan om SV Vijverberg op te richten. "Voor voetbal en andere sporten."

(door Hans Hissink)

Een nieuwe sportvereniging voor de wijken Vijverberg, Oosseld en Schöneveld op de plek waar voetbalvereniging SVDW'75 successen heeft gevierd. Dat is de wens van Gerbert Wolters, Fethi Ozerdogan en Michaël Bartelds, initiatiefnemers van dit plan. "Wij zijn bij de gemeente geweest om te vertellen dat we iets willen doen en om onze plannen uit te leggen. Er is veel behoefte aan een veilige omgeving om te spelen en te sporten," legt Ozerdogan uit.

Voetbalvereniging SVDW '75 hield in 2018 op te bestaan. Voor de vrijgekomen velden is door de gemeente Doetinchem enige tijd geleden al een nieuwe bestemming bepaald. De velden worden omgevormd naar natuur en betrokken bij natuurgebied De Zumpe. Het is dus niet meer mogelijk om op deze locatie een sportvereniging te starten. Dit heeft wethouder Steintjes medegedeeld aan de initiatiefnemers van SV Vijverberg.
Wanneer kinderen in clubverband willen voetballen dan moeten zij daarvoor ver fietsen. "De afstand naar de verschillende sportparken is best groot. Mijn zoon voetbalt bij VIOD. Dat is 6 kilometer heen en 6 kilometer terug. Op de fiets is dat best ver. Voor ouders die werken en hun kinderen weg moeten brengen is het lastig vanwege de afstand en de reistijd. Door in de buurt te kunnen sporten zal de betrokkenheid van de ouders toenemen. Er zit dus ook een sociaal aspect aan," aldus Gerbert Wolters.
Een woordvoerder van de gemeente legt het anders uit. "Als we de ontwikkeling van een jonge wijk met veel kleine kinderen leidend zouden maken in al onze beleidskeuzes, zou dit betekenen dat we op basis van reisafstand elke 10 jaar onze sportaccommodaties gaan verschuiven. Dit is niet haalbaar. In Doetinchem hebben we daarom gekozen om bestaande sportverenigingen te ondersteunen en zo het huidige ruime sportaanbod zo veel mogelijk in stand willen houden."

Helpen

Fethi Ozerdogan is heel stellig in zijn mening. "De gemeente moet ons helpen in plaats dat wij naar een alternatief op zoek moeten gaan. De kinderen hier in de buurt willen na school lekker voetballen en spelen zoals in Dichteren."

Donderdag 4 april vond er een voetbalinstuif plaats op de beoogde bestemming van SV Vijverberg. Het was een groot succes met veel deelnemers. Ozerdogan stelt de betrokkenen van de gemeente een vraag. "Iedereen heeft het over obesitas en gezond leven. Gemeente, doe daar wat aan. Wij hebben de voetbalinstuif georganiseerd, organiseren jullie de volgende activiteit voor de kinderen uit de wijken Oosseld, De Vijverberg en Schöneveld?"

Meer berichten