Hinder A18 door aanleg ecoduct

Doetinchem - Rijkswaterstaat legt in 2019 het ecoduct Koekendaal aan over de A18 bij Doetinchem. Door de werkzaamheden ondervindt het verkeer op de A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen hinder. Van 27 april tot en met 17 juni wordt het verkeer via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt dan een snelheidsbeperking en de te verwachten extra reistijd is ongeveer vijf minuten. Er geldt dan een snelheidslimiet van 90 km/h.

In het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni legt Rijkswaterstaat de liggers van het ecoduct. Door deze werkzaamheden is de A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen afgesloten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de bouw van de middenpijler onder het ecoduct, de opbouw van de steunpunten aan weerszijden van de weg en de plaatsing van de liggers, die het dek van het ecoduct vormen. Na de afronding van de bouwwerkzaamheden wordt het ecoduct beplant met inheemse struiken en loofhout. Naar verwachting is de opening van het ecoduct in december 2019.Wat kunnen weggebruikers doen?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden