Een van de dingen die Ad Havermans zeker niet verloren heeft, is zijn decorum. Hij draagt nog iedere dag een stropdas.
Een van de dingen die Ad Havermans zeker niet verloren heeft, is zijn decorum. Hij draagt nog iedere dag een stropdas. (Foto: PR)

Familie Havermans dankt columnist Ben Beijer

Reactie op de column 'Burgemeester' van Ben Beijer (zie onderaan).

Via een kennis uit Doetinchem ontving mijn moeder de column die u over mijn vader heeft geschreven. Wat een dierbaar verhaal. U heeft ons als familie heel blij gemaakt. Zoals u al aangaf gaat het niet goed met hem, het fijne is wel dat hij ook goede dagen heeft en dan zien we de bevlogen en lieve man weer. Hij heeft op die dagen ook zijn humor en dan genieten wij enorm van  hem .

Een van de dingen die hij zeker niet verloren heeft is zijn decorum. Hij draagt nog iedere dag een stropdas, zoals u op deze foto van gisteren kunt zien .

Als hij uw column had gelezen had hij een dikke glimlach laten zien en zou hij heel trots geweest zijn. Wij zijn blij dat u hem en ons dit moment hebt geboden. Heel erg bedankt!

Hartelijke groeten, mede namens mijn moeder.

Karolien Havermans

Ben Beijer bekijkt 't anders: Burgemeester.

De verouderde aanstellingswijze tot burgemeester wordt uit de grondwet gehaald wat niet wil zeggen dat wij rechtstreeks gaan kiezen. Ik weet ook niet of dat iets toe zal voegen aan de plaatselijke democratie. Burgemeesters doen het hier goed omdat ze boven de partijen staan. Toch is Nederland het buitenbeentje in Europa. In de meeste landen komen ze uit de lokale politiek. Er is een trend naar de gekozen burgemeester. Duitsland is trendsetter,  Good old  Great Britain volgt en Italië heeft hen met de gebruikelijke akkefietjes alleen in de grootste steden. Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Albanië, Bosnië- Herzegovina, Macedonië, Moldavië, Rusland, Servië en Turkije hebben al rechtstreeks gekozen versie en toch heb ik nooit het idee gehad dat we die landen als democratische heilstaat zien. Veel mensen denken ten onrechte dat Frankrijk de rechtstreeks gekozen ambtsdrager kent. Hij en héél soms zij ,wordt door de raad aangesteld. Zij blijken daarna zoveel macht te hebben, dat je daar niet altijd vrolijk van wordt. Vrijdag waren wij met een tafel vol buurtvrienden een avond gezellig uit eten, en kwam het gesprek op oud- burgervaders. Met uitzondering van 'de afbraakburgemeester' kwamen ze allemaal positief uit de bus, met als absolute tafelfavoriet, de heer Ad Havermans die later naar Den Haag vertrok. Iedereen betreurde zijn vertrek maar gunde hem die verdiende promotie. Een betrokken mens die samen met zijn vrouw midden in de samenleving stond. Aan tafel hoorden wij dat het helemaal niet goed met zijn gezondheid gaat. Iedereen die hem kent was er even stil van. Burgemeester Havermans werd niet rechtstreeks door ons gekozen, maar het ging wel zo voelen. Hij was er ( zoals het ook hoort ) voor alle inwoners. Ik ben zo vrij om mede namens u, hem en zijn echtgenote nogmaals te zeggen: Bedankt voor de warme betrokkenheid en bovenal,
Goed gaon.
 

Meer berichten