Gelderse campagne Henk Jan Ormel (CDA) afgetrapt op De Vijverberg

Doetinchem - Samen met minister van Defensie Ank Bijleveld heeft CDA'er Henk Jan Ormel dinsdagavond 7 mei de Gelderse campagne voor de Europese verkiezingen afgetrapt op De Vijverberg van voetbalclub De Graafschap in Doetinchem. Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, ontving de politici. Henk Jan Ormel is nr. 5 op de kandidatenlijst van het CDA.

Bij de bijeenkomst sprak Henk Jan Ormel over het belang van de Europese samenwerking. "Nederland is een prachtig en veilig land, maar de wereld om ons heen is onrustig en instabiel. Om Nederland Nederland te laten blijven, is een Europese inbedding van onze waarden en normen van groot belang. Nederland is alleen niet in staat om te concurreren met China of een boete op te leggen aan technologie bedrijven." Volgens Ormel brengt digitalisering vooruitgang, maar ook zorgen. Afgelopen jaren heeft het nieuws bol gestaan van grootschalige datalekken, diefstal van bedrijfsgegevens, privacyschendingen en digitale inbraken bij banken. Investeren en opleiden in digitale bescherming moet dan ook een absolute topprioriteit worden, ook in het Nederlandse onderwijs.

Werkgelegenheid kwam ook aan bod. Oneerlijke concurrentie uit Oost-Europa moet worden voorkomen. Gelijk loon voor gelijk werk betekent dat buitenlandse werknemers vanaf 2020 volgens de geldende Nederlandse CAO-afspraken uitbetaald moeten krijgen, en dus niet meer goedkoper zijn dan Nederlandse arbeidskrachten. Dit moet ook goed gehandhaafd worden, aldus Ormel. Nederlandse werknemers moeten niet de dupe worden van onze open grenzen.

Ook was er aandacht voor de grensregio's. Ormel: "We blijven ons inzetten om regelgeving te verbeteren zodat, zeker in grensregios, wonen en werken over de grens makkelijker wordt. Afstemming met onze buurlanden België en Duitsland is daarbij belangrijk."

Henk Jan Ormel is nr. 5 op de kandidatenlijst van het CDA en doet een gooi om met voorkeurstemmen gekozen te worden. De Europese verkiezingen zijn op 23 mei 2019.

Meer berichten