Theatervoorstelling over jonge mantelzorgers

Doetinchem - In het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger organiseert VIT-hulp bij mantelzorg samen met het Graafschap College een theatervoorstelling over jonge mantelzorgers voor iedereen die met deze groep beroepshalve of als vrijwilliger in aanraking komt. Op dinsdag 4 juni wordt 'Roos Radeloos' tweemaal opgevoerd bij het Graafschap College aan de J.F. Kennedylaan 49 in Doetinchem.

De voorstelling wordt zowel om 14.00 uur als om 16.30 uur opgevoerd en is bedoeld voor iedereen die als professional of vrijwilliger met jonge mantelzorgers in aanraking komt. Na afloop van de voorstelling kunnen er vragen gesteld worden aan de acteurs en een aantal (ex) jonge mantelzorgers.

Van 3 tot en met 9 juni vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. In deze week wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers; één op de vier jongeren groeit namelijk op met een zorgsituatie thuis.

'Roos Radeloos' vertelt het verhaal van de 14-jarige Roos. Ze gaat naar school, heeft een mobiele telefoon en is net als alle andere 14-jarigen wel eens onzeker en rebels. Wat eigenlijk bijna niemand op school weet is dat Roos thuis een zieke vader heeft waar ze voor zorgt. Ze maakt zich zorgen over haar vader én haar eigen toekomst. Is er iemand die haar zorg opmerkt? Durft ze om hulp te vragen?
De voorstelling geeft inzicht in het leven van jonge mantelzorgers.
Waar lopen zij tegenaan? Waarom is zij zo teruggetrokken of vraagt hij zoveel aandacht? Hoe ondersteun je als professional de jonge mantelzorger? Wat doe je en wat laat je?

Opgeven kan via loopbaanplein@graafschapcollege.nl. Voor meer informatie: 0544-820000 of info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer berichten