Theo Belt  van Kunstkwadraat in Wehl: een combinatie van muziek, tuin, kunst en workshops. (foto: Roel Kleinpenning)
Theo Belt van Kunstkwadraat in Wehl: een combinatie van muziek, tuin, kunst en workshops. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Kunstkwadraat nieuw in Wehl

door Carla van der Meer

Kunst, tuinen, workshops, muziek

"Dit is als het ware kunst in het kwadraat", zegt Theo Belt. Hij heeft samen Mirjam Welling en nog een aantal mensen het idee opgepakt voor Kunstkwadraat. "Het bestaat uit vier onderdelen: kunst, tuinen, workshops en muziek", zegt Belt. "Er zit voor iedereen wel iets bij." De eerste editie van Kunstkwadraat is op zondag 19 mei van 11 tot 17 uur.

Wehl - Belt houdt open tuin in de grote tuin achter zijn huis aan de Grotestraat 17-19. Behalve dat de planten en bloemen bewonderd kunnen worden, is er ook een plantenverkoop waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. De opbrengst is bestemd voor Bergh in het Zadel. "De planten zijn gezaaid en gekweekt door iemand hier in de buurt", zegt Belt. "Er zitten veel éénjarige planten bij. De bezoekers kunnen de tuin met fruitbomen, een bloemenweide, een vijver en een grote variëteit aan bloemen en planten bezichtigen. In een hoekje staat ook een bijenkorf. De honing gebruik ik niet. Die is voor de bijen om te overwinteren." De bezoekers kunnen, tegen een bijdrage, in de tuin koffie, thee of fris drinken met zelfgemaakte taart erbij.

In Paviljoen 3 aan de Grotestraat 17-19 zijn Franse chansons te horen van zangeres Gerdy en accordeonist Pierre. "Pierre et Gerdy brengen samen vooral joie de vivre. Ze maken muziek die je raakt. Ze treden drie keer op", laat Belt weten. "De optredens zijn om 11.30, 13.30 en 15.30 uur." In galerie Orso d'Oro aan de Grotestraat 15 is een expositie van textielwerken en kleine objecten van Hanneke Vleugel en Els Lemkes. Hanneke Vleugel maakt kleine huisjes en dorpjes van stukken hout of steen. Ze vindt deze in de natuur of op straat. Els Lemkes maakt kunstwerken van antiek, handgeweven boerenlinnen, dat vroeger gebruikt werd als beddengoed. Dit plooit en vouwt ze en soms verft ze het. Mirjam Welling van Workshopstudio Wehl aan de Grotestraat 13 geeft diverse workshops, waaronder slagletterarmbanden maken, plantenhangers knopen en servies beschilderen. Ook zijn er nog boeken, platen en cd's te koop uit de collectie van Edgard Vreuls, de overleden partner van Belt.

Meer berichten