Foto: Cees Rijnen

Binnen 8 jaar alle schoolpleinen groen?

Doetinchem - Steeds meer Gelderse Scholen willen een groen plein met meer variatie om te spelen, met plek voor vogels, insecten én een plek voor buitenlessen. Dat blijkt wel uit de animo voor de Conferentie Groene Schoolpleinen die IVN Gelderland op 17 mei in Doetinchem organiseert. De conferentie is inmiddels zo vol, dat er alleen nog voor een reservelijst aangemeld kan worden.

"Onze droom is dat binnen één schoolgeneratie, 8 jaar, alle Gelderse scholen beschikken over een groen schoolplein", aldus Linda IJmker van IVN Gelderland. "Hiermee willen we natuur weer iets vanzelfsprekends maken voor kinderen. Dat deelname aan de conferentie groene schoolpleinen zo overtekend is, laat zien dat onze droom breed leeft. Spelen en leren in een groene omgeving maakt kinderen slimmer, creatiever en fitter. De groene schoolpleinen zijn ook interessant voor biodiversiteit en klimaatadaptatie."

Bij het succesvol ontwerpen, gebruiken en onderhouden van een groen schoolplein komt veel kijken. Leerkrachten, schooldirecteuren en actieve ouders krijgen tijdens de conferentie handvatten en inspiratie om toe te passen op hun eigen schoolplein.

De Conferentie Groene Schoolpleinen is een initiatief van IVN Gelderland in samenwerking met provincie Gelderland, Stichting Springzaad en gemeente Doetinchem. Vanaf december 2018 heeft provincie Gelderland de subsidieregeling groene schoolpleinen opengesteld en de website http://groeneschoolpleinen.gelderland.nl gelanceerd. De aanvragen van 70 scholen zijn inmiddels toegekend. IVN zet zich in om van deze pleinen een buitenspeel- en leerplek te maken.

Meer berichten