De percussiegroep Volharding ( Beek) kreeg een nominatie voor de finale. (foto: Henk den Brok)
De percussiegroep Volharding ( Beek) kreeg een nominatie voor de finale. (foto: Henk den Brok) (Foto: HDB)

Recensie Amphion Open 3e voorronde

Doetinchem - Door grote diversiteit aan theaterstijlen werd de derde voorronde van Amphion Open 2019 voor de jury mogelijk een probleem door appels en peren te moeten vergelijken. Voor het publiek werd het een verrassende avondje Amphion.

door Ben Beijer

De spits werd afgebeten door Noud van de Louw, stand up comedian (Doetinchem). Hij vroeg zijn publiek om hulp bij het onthouden van thema's bij z'n allereerste optreden. Leuke vondst, waardoor het een grap werd als hij naar de in z'n hand geschreven teksten keek. Het hielp hem niet van z'n zenuwen af ondanks leuke teksten en persoonlijke verhalen. Hij bekende presentator Daniel Janssen dat hij blij was dat hij toch niet gevlucht was vlak voor zijn optreden. Komt goed met Noud.

De tweede act was van de 12 jaar jonge Merel Geerdink uit Winterswijk. Zij komt niet voor een wedstrijd, maar is superblij dat ze in Amphion mag zingen. Goed te horen dat zij vanaf haar achtste zangles heeft. Zelfverzekerde presentatie, en een geweldige stem met de kenmerkende countrysnik van haar voorbeeld, Ilse de Lange. Mooie eigen begeleiding op gitaar bij de première van haar eigen nummer 'Dan zie ik jou weer'. Merel gaan we ook nog vaak zien.

Voor de pauze wordt het gehele podium gevuld door 13 enthousiaste muzikanten van percussiegroep Volharding uit Beek. die met allerlei voorwerpen, gedisciplineerd, en een vleugje humor muziek maken. Vooral het laatste deel met een hele batterij Orkestrale Xylofoons met Resonatoren was indrukwekkend (nominatie vakjury voor de finale).

Zangeres Martine Fleming (Westervoort) met Mariette Martaki op piano en gitaar vertelde wat veel over haar weg in de muziek. De aandacht voor haar liedjes vloeide mogelijk daardoor weg bij publiek en jury. Tot slot Thijs Wijman uit Arnhem/Zoetermeer. De cabaretier begon sterk met twee persiflages op zogenaamd geweldige eigen zangnummers, viel door de mand als grappenmaker met 'slappe verhalen over een stevig persoonlijk probleem' om ijzersterk te eindigen, met een pracht stem en een zelfgeschreven lied. Een nominatie van de vakjury was zijn loon en ook mijn bescheiden advies: laat grappen maken over aan grappenmakers en ga voor die prachtige zelfgeschreven nummers.

Meer berichten