Reinout van Roekel | Fotografie

Ouderen uit regio Doetinchem naar musical ‘Soldaat van Oranje’

Regio - Stichting Vier het Leven en de Riki Stichting bezochten 15 mei met 550 ouderen de musical 'Soldaat van Oranje'. Ook vanuit regio Doetinchem waren ouderen aanwezig. Zij werden begeleid door Vier het Leven vrijwilligers uit hun eigen omgeving.  De rest van de zaal was gevuld met middelbare scholieren. In de pauze deelden ouderen hun persoonlijke verhalen uit de oorlogsjaren met deze jongeren. Het werd een mooie middag waarin de interactie tussen jong en oud centraal stond.  Deze matineevoorstelling was een initiatief van Vier het Leven en werd financieel mogelijk gemaakt door de Riki Stichting.
 

Over Vier het Leven
Het hele jaar door organiseert Stichting Vier het Leven activiteiten voor ouderen die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op pad gaan. De deelnemers kunnen een keuze maken uit een ruim aanbod van activiteiten in hun eigen regio. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten gaan zij gezellig naar een theater, filmhuis of een museum. Aan een voor Vier het Leven gereserveerde tafel genieten zij gezamenlijk van een kopje koffie of thee vooraf en een drankje tussendoor. Na afloop worden de gasten weer veilig thuisgebracht. Kijk voor meer informatie op www.4hetleven.nl of bel met 035-5245156 (op werkdagen van 09:00 uur tot 18:00 uur).


Over de Riki Stichting
De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. De Riki Stichting is ervan overtuigd dat herhaalde persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Vier het Leven en de Riki Stichting werken al vele jaren samen om dit doel te bereiken.

Meer berichten