(foto: Rob Kleering van Beerenbergh)
(foto: Rob Kleering van Beerenbergh) (Foto: Rob Kleering van Beerenbergh)

Groene schoolpleinen zijn populair

Doetinchem - Steeds meer Gelderse Scholen willen een groen plein met plek voor vogels, insecten én buitenlessen. Op vrijdag 17 mei organiseerde IVN Gelderland samen met provincie Gelderland, gemeente Doetinchem en Springzaad een conferentie om scholen handvatten te geven om hun schoolplein te vergroenen.

Wethouder Lambregts opende de conferentie. Lambregts: Groen leeft. En waar kun je beter beginnen dan bij de jeugd? De provinciale subsidieregeling is mooie eerste stap. Aanvullend biedt gemeente Doetinchem geld, kennis en materialen om scholen in onze gemeente te ondersteunen.

Eind 2018 stelde provincie Gelderland haar subsidieregeling voor groene schoolpleinen al open en werd de website groeneschoolpleinen.gelderland.nl gelanceerd. Margot Poolman, projectleider groene schoolpleinen bij provincie Gelderland: Er zijn al 80 subsidies verstrekt aan scholen. Het plafond is nog niet bereikt, dus aanvragen kan nog! Er is ook al een voorstel in procedure om het plafond op te hogen met nog een miljoen, zodat veel meer scholen hun schoolplein vergroenen.

De conferentie Groene Schoolpleinen zat bomvol met tachtig deelnemers en vond plaats bij basisschool de Huet, een school met een groen schoolplein. Marcella Heereveen van de Huet: Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen in contact te brengen met de natuur. Ons schoolplein is net af, we hebben gisteren de laatste planten in de grond gezet. Leuk om tijdens deze conferentie ons schoolplein te laten zien én onze ervaringen en lessen met andere scholen te delen.

Met workshops van Jantje Beton, Bureau Niche, Kentaa online fundraising, BuitenLokaal, Springzaad, NME Plaza, Adviesbureau Beleef Weet en hoveniersbedrijf De Tuinen van Geerdink kregen de deelnemers veel inspiratie en tips om hun eigen groene schoolpleinen te realiseren, gebruiken en onderhouden.

Noot voor de redactie:

Aanvullende vragen of persverzoeken? Neem contact op met Marloes Beerling van IVN Gelderland (m.beerling@ivn.nl, 026-3512927, 06-52657050). Foto mag gebruikt worden o.v.v. fotograaf Rob Kleering van Beerenbergh.


Met vriendelijke groet,

Marloes Beerling

Communicatiemedewerker

IVN Natuureducatie

Bereikbaar: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

IVN Regio Oost

Jansbuitensingel 14

6811 AB Arnhem

026-3512927

06-52657050

www.ivn.nl/gelderland | www.ivn.nl/flevoland | www.ivn.nl/overijssel

Wil je weten hoe wij jong en oud betrekken bij natuur en duurzaamheid? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

20195groeneschoolpleinenzijnpopulair_5373.docx

Groene schoolpleinen zijn populair

Tachtig leerkrachten, schooldirecteuren en ouders krijgen handvatten voor realiseren groen plein.

Doetinchem, 17 mei 2019 - Steeds meer Gelderse Scholen willen een groen plein met plek voor vogels, insecten én buitenlessen. Op vrijdag 17 mei organiseerde IVN Gelderland samen met provincie Gelderland, gemeente Doetinchem en Springzaad een conferentie om scholen handvatten te geven om hun schoolplein te 'vergroenen'.

Wethouder Lambregts opende de conferentie. Lambregts: 'Groen leeft. En waar kun je beter beginnen dan bij de jeugd? De provinciale subsidieregeling is mooie eerste stap. Aanvullend biedt gemeente Doetinchem geld, kennis en materialen om scholen in onze gemeente te ondersteunen.'

Eind 2018 stelde provincie Gelderland haar subsidieregeling voor groene schoolpleinen al open en werd de website groeneschoolpleinen.gelderland.nl gelanceerd. Margot Poolman, projectleider groene schoolpleinen bij provincie Gelderland: 'Er zijn al 80 subsidies verstrekt aan scholen. Het plafond is nog niet bereikt, dus aanvragen kan nog! Er is ook al een voorstel in procedure om het plafond op te hogen met nog een miljoen, zodat veel meer scholen hun schoolplein vergroenen.'

De conferentie Groene Schoolpleinen zat bomvol met tachtig deelnemers en vond plaats bij basisschool de Huet, een school met een groen schoolplein. Marcella Heereveen van de Huet: 'Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen in contact te brengen met de natuur. Ons schoolplein is net af, we hebben gisteren de laatste planten in de grond gezet. Leuk om tijdens deze conferentie ons schoolplein te laten zien én onze ervaringen en lessen met andere scholen te delen.'

Met workshops van Jantje Beton, Bureau Niche, Kentaa online fundraising, BuitenLokaal, Springzaad, NME Plaza, Adviesbureau Beleef & Weet en hoveniersbedrijf De Tuinen van Geerdink kregen de deelnemers veel inspiratie en tips om hun eigen groene schoolpleinen te realiseren, gebruiken en onderhouden.

Noot voor de redactie:

Aanvullende vragen of persverzoeken? Neem contact op met Marloes Beerling van IVN Gelderland (m.beerling@ivn.nl, 026-3512927, 06-52657050). Foto mag gebruikt worden o.v.v. fotograaf Rob Kleering van Beerenbergh.

Meer berichten