Kaartverkoop nieuw seizoen schouwburg Amphion start vrijdag

Doetinchem - In de maand mei komt het gloednieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amphion uit. De start van de online kaartverkoop begint op vrijdag 24 mei om 10:00 uur. Op deze datum wordt de nieuwe theaterbrochure bij vele Amphion-bezoekers in Doetinchem en ver daarbuiten thuisbezorgd. Het programma is op de website nu al te bekijken.

Het theaterprogramma is wederom samengesteld door Directeur Charles Droste. Dit seizoen is ruim 250 keer een voorstelling te zien in de schouwburg, waarvan circa 200 verschillende. Droste: "Met een heel breed programma willen we iedereen - dus alle mensen van 2 tot 104 jaar - verwelkomen in onze zalen. Ook staan de deuren weer wagenwijd open voor (theater)gezelschappen en talenten uit onze eigen regio." 

Ieder seizoen wordt een zo gevarieerd mogelijk programma neergezet. Van hele grote producties tot one-man-shows. Van artiesten die heel Nederland kent tot artiesten die pas net op de planken staan. Van intiem en klein tot groots en meeslepend. En natuurlijk zijn er voorstellingen voor de grote én de kleine portemonnee. Theater moet voor iedereen toegankelijk zijn. 

Er worden grote musicalproducties gespeeld zoals Kinky Boots, 't Schaep met de 5 Pooten en Company. Verliefd op Ibiza is een musical gebaseerd op de gelijknamige film. Voor kinderen, ouders en grootouders is een aantal grappige en mooie musicalproducties geprogrammeerd, bijvoorbeeld De Efteling Sprookjesmusical, Doornroosje en Musical Producties Gaanderen met De Kleine Kapitein. Voor de 'pubers' is er Brugklas de Musical of Hehobros on Tour (14+). Extra bijzonder; het nieuwe seizoen wordt al in de laatste week van de Doetinchemse zomervakantie afgetrapt met de grootse productie Paw Patrol.

Opvallend dit seizoen is dat er steeds meer tv-personality's of YouTube-sterren hun weg naar het theater vinden met hun eigen show. Het is al bewezen dat het publiek hier echt op zit te wachten. YouTube-ster Nienke Plas is bijvoorbeeld al in de verkoop én uitverkocht. Naast Nienke ontvangen we o.a. ook Kaj Gorgels, Patty Brard, Robèrt van Beckhoven en Marlijn Weerdenburg."

In de rij met theaterconcerten komt een aantal bekenden voorbij, denk aan The Analogues, Top 2000 Live of Vreemde Kostgangers. De tribute-bands blijven populair: van Bob Dylan tot Johnny Cash en van ABBA tot Fischer zingt Hazes. De originele artiesten, zoals BLØF, Rowwen Heze en Frans Bauer ontbreken niet.

De Achterhoek houdt van cabaret. Niet voor niets komen meer dan 80 cabaretiers met meer dan 60 cabaretvoorstellingen naar Amphion in het nieuwe seizoen! Relatief nieuwe talenten zoals Kiki Schippers, Marlon Kicken en Max van den Burg betreden het podium. Alsook de 'grote namen': o.a. Claudia de Breij, Youp van 't Hek en Najib Amhali. Enkele cabaretiers waren afgelopen seizoen zo populair dat zij nogmaals met hetzelfde programma terugkeren naar Doetinchem; Peter Pannekoek, Pieter Derks, Patrick Laureij, Daniël Arends en Henry van Loon.

'Theatercolleges' worden steeds populairder: luisteren naar inspirators, bewonderen en je verwonderen. Wij mogen Maarten van Rossem, Wim Daniëls, George van Houts en 'De Kromme' ontvangen. André Kuipers en Sander Koenen horen hier ook bij: zij geven een show over de ruimtevaart voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Klassieke muziek, toneel, dans, opera, kamermuziekconcerten op zondag: het programma van Amphion biedt een mooie mix. Van Het Gelders Orkest, De Notenkraker en Introdans tot De Parelvissers, Winter in Wien en Nabucco. 

Het hele programma is nu al op www.amphion.nl te bekijken. Iedereen is welkom om vanaf 28 mei de theaterbrochure op te komen halen aan de Hofstraat 159 in Doetinchem. Dat kan van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Meer berichten